Beursblik: resultaten Gemalto in lijn met verwachting

Redactie ABM Financial News - 3 maart 2017, 09:41

Vooral brutomargeverbetering positief volgens ING.

(ABM FN-Dow Jones) Gemalto heeft in het afgelopen jaar in lijn met de verwachting gepresteerd. Dit stelde analist Nigel van Putten van ING vrijdag in reactie op de jaarcijfers van de Franse digitale beveiliger. 

Van Putten merkte op dat Gemalto de brutomarge conform eigen verwachting zag verbeteren met 1,5 procentpunt in het afgelopen jaar. Een acceleratie van de omzetgroei in het vierde kwartaal resulteerde in een operationele winst die in het tweede helft van het jaar iets hoger lag dan de bedrijfsconsensus vanuit ging. 

De analist noemde de vrije kasstroom met 318 miljoen euro "sterk" ten opzichte van de 235 miljoen euro waar analisten vanuit gingen. Vooral de sterke brutomargeverbetering binnen de divisie Mobile noemde Van Putten positief. 

ING heeft een koopadvies op Gemalto met een koersdoel van 75,00 euro. Op een rood Damrak koerste het aandeel vrijdagochtend 7,8 procent hoger kop 61,80 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meeste fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street kleurt groen

Sentiment onder beleggers blijft positief.

Gisteren - Lees verder

Wall Street richting hoger slot

Sentiment onder beleggers blijft positief.

Gisteren - Lees verder

Glencore bevestigt interesse in Bunge

Amerikaanse graanhandelaar heeft ondernemingswaarde van 15 miljard dollar.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs loopt verder op

Markt wacht op OPEC bijeenkomst.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
GEMALTO toevoegen aan uw watchlist 53,96 -1,71% -0,94 54,90