Beursblik: sterke resultaten ASMI

Redactie ABM Financial News - 3 maart 2017, 10:10

ING wees wel op voorzichtige uitspraken voor marktontwikkeling ALD.

(ABM FN-Dow Jones) ASM International heeft sterke resultaten geboekt in het vierde kwartaal van 2016 en besloot tot een verhoging van het aandeleninkoopprogramma. Dit concludeerde analist Nigel van Putten van ING vrijdag.

Volgens de analist van ING versloeg ASMI de omzetverwachtingen op een "indrukwekkende" manier, terwijl ook de brutomarge verbeterde en de orderinstroom "veel sterker" was dan de verwachtingen van ING. Dit laat verklaarde Van Putten door de fasering van orders.

De door ASMI afgegeven outlook voor het lopende kwartaal is flink lager dan ING had voorzien. De bank mikte op 165 miljoen euro, terwijl de outlook op 135 miljoen tot 145 miljoen euro ligt. "Maar dit wordt gecompenseerd door een sterke outlook voor het tweede kwartaal", aldus Van Putten.

Een minpunt noemde Van Putten verder dat ASMI opnieuw de verwachtingen voor de marktverdubbeling voor ALD uitrekte. De toeleverancier schat de marktomvang in 2020 of 2021 op 1,5 miljard dollar, dit was 2019 tot 2020 en eerder mikte ASMI zelfs op 2018.

"De verhoging van het lopende aandeleninkoopprogramma van 50 naar 100 miljoen euro zal hiervoor evenwel compenseren", denkt de analist.

ING heeft een koopadvies op ASMI met een koersdoel van 43,00 euro. Op een vlak Damrak daalde het aandeel 0,3 procent naar 49,03 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Arcadis krijgt Amerikaanse opdracht voor bestrijding overstromingen

Opdracht heeft waarde van bijna 12 miljoen dollar.

16 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: Credit Suisse verhoogt koersdoel Philips

Koersdoel naar 36,00 euro.

29 minuten geleden - Lees verder

Chemietak AkzoNobel waarschijnlijk naar private equity - media

Vijf partijen in de race voor overname volgens De Telegraaf.

43 minuten geleden - Lees verder

Vlakke opening Europese beurzen voorzien

Reeks aan Europese inkoopmanagersindexen op de rol.

52 minuten geleden - Lees verder

Nederlandse industrie behaalt weer meer omzet

Omzetstijging van 7,3 procent in tweede kwartaal.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ASM INTE... toevoegen aan uw watchlist 49,19 1,46% 0,71 48,48