Beursupdate: Damrak licht lager van start gegaan

Redactie ABM Financial News - 3 maart 2017, 09:33

Gemalto uitblinker na cijfers.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is vrijdag nipt lager van start gegaan. De AEX index koerste kort na de beursgong 0,1 procent lager naar 503,07 punten, terwijl de Midkap 0,3 procent prijs gaf.

Onder de hoofdfondsen kregen de cijfers van de Franse digitale beveiliger Gemalto met een winst van ruim 6 procent een positief onthaal. Topman Philippe Vallée benadrukte tegen ABM Financial News dat bedrijven dit jaar onverminderd behoefte hebben aan technologie om data te beveiligen en dat het Internet of Things nog steeds een speelveld is waar Gemalto kansen ziet. Daarnaast noteerden de financiële waarden ING en ABN AMRO nipt in de plus.

ArcelorMittal en Altice waren daarentegen onder de grotendeels roodgekleurde fondsen de sterkste dalers met circa 1 procent. Altice kreeg wel een koersdoelverhoging van Deutsche Bank in aanloop naar de jaarcijfers.

Onder de AMX fondsen vielen Vastned en Philips Lighting uit de toon met verliezen van circa twee procent. Cijfers van ASM International kregen daarnaast met een verlies van een half procent een lauw onthaal, hoewel analisten positief reageerden op de cijfers van de toeleverancier uit de halfgeleider industrie. Opvallend was de stevige koersval direct aan begin van de handel in het aandeel ASMI. Marktpartijen spraken al van een mogelijke "fat finger".

Bij de kleinere fondsen was AMG Advanced Metallurgical Group de absolute uitblinker na de bekendmaking dat het een grote Braziliaanse order heeft binnen gesleept. Het aandeel won meer dan 12 procent. Cijfers van ICT Group konden daarnaast beleggers bekoren en het bedrijf werd vijf procent meer waard. Neways won 4,7 procent na het openen van de boeken.


Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursagenda: macro-economisch

Rentebesluit ECB en diverse economische groeicijfers.

19 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Cijferseizoen weer gestart.

20 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: Nederlandse bedrijven

Cijferseizoen in gang.

22 minuten geleden - Lees verder

Aandeelhouders ASML keuren dividend goed

Ook andere agendapunten akkoord bevonden.

24 minuten geleden - Lees verder

BAM weer dichter bij Ierse megaklus - media

Ierland keurt bouw kinderziekenhuis goed.

43 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 524,05 0,06% 0,32 523,73
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 777,52 1,30% 9,99 767,53
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 962,96 0,35% 3,34 959,62