Beursupdate: Damrak licht lager van start gegaan

Redactie ABM Financial News - 3 maart 2017, 09:33

Gemalto uitblinker na cijfers.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is vrijdag nipt lager van start gegaan. De AEX index koerste kort na de beursgong 0,1 procent lager naar 503,07 punten, terwijl de Midkap 0,3 procent prijs gaf.

Onder de hoofdfondsen kregen de cijfers van de Franse digitale beveiliger Gemalto met een winst van ruim 6 procent een positief onthaal. Topman Philippe Vallée benadrukte tegen ABM Financial News dat bedrijven dit jaar onverminderd behoefte hebben aan technologie om data te beveiligen en dat het Internet of Things nog steeds een speelveld is waar Gemalto kansen ziet. Daarnaast noteerden de financiële waarden ING en ABN AMRO nipt in de plus.

ArcelorMittal en Altice waren daarentegen onder de grotendeels roodgekleurde fondsen de sterkste dalers met circa 1 procent. Altice kreeg wel een koersdoelverhoging van Deutsche Bank in aanloop naar de jaarcijfers.

Onder de AMX fondsen vielen Vastned en Philips Lighting uit de toon met verliezen van circa twee procent. Cijfers van ASM International kregen daarnaast met een verlies van een half procent een lauw onthaal, hoewel analisten positief reageerden op de cijfers van de toeleverancier uit de halfgeleider industrie. Opvallend was de stevige koersval direct aan begin van de handel in het aandeel ASMI. Marktpartijen spraken al van een mogelijke "fat finger".

Bij de kleinere fondsen was AMG Advanced Metallurgical Group de absolute uitblinker na de bekendmaking dat het een grote Braziliaanse order heeft binnen gesleept. Het aandeel won meer dan 12 procent. Cijfers van ICT Group konden daarnaast beleggers bekoren en het bedrijf werd vijf procent meer waard. Neways won 4,7 procent na het openen van de boeken.


Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: beperkt herstel voor AEX

Verzekeraars gevraagd na opgelopen rente.

7 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: rechtbank minder negatief voor verzekeraars dan Kifid

Koerswinst verzekeraars na uitspraak in woekerpolisdossier.

8 minuten geleden - Lees verder

Update: OCI omhoog op overnamespeculatie

Amerikaans blog rept van afgewezen overnamebod.

10 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: IMCD doet mooie overname in Italie

Acquisitie versterkt positie op lokale en international markt.

49 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: uitspraak Koersplan positief voor Aegon

Slechts 10.000 tot 15.000 polissen geraakt.

50 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 516,39 -0,45% -2,34 518,73
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 802,53 -0,39% -3,18 805,71
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 995,32 -0,33% -3,34 998,66