Geen grote overnames Gemalto verwacht

Redactie ABM Financial News - 3 maart 2017, 09:23

Franse digitale beveiliger wil wel blijven investeren in innovatie.

(ABM FN-Dow Jones) Gemalto verwacht in het lopende jaar geen grote overnames te zullen doen, nadat de Franse digitale beveiliger in december nog de tak Identity Management van 3M overnam. Dit zei CEO Philippe Vallée van Gemalto vrijdag tegenover ABM Financial News. 

Gemalto besteedde in het afgelopen jaar slechts 3 miljoen euro aan acquisities tegenover 897 miljoen euro in 2015, toen de overnames van SafeNet en Trub werden afgerond. Bovendien steeg de vrije kasstroom in 2016 fors met 87 procent naar 318 miljoen euro ten opzichte van de 170 miljoen euro uit 2015.

Topman Vallée stelde evenwel de kas dit jaar niet te willen inzetten voor grote overnames, omdat het bedrijf eerst de acquisitie van de Identity Management-divisie van 3M wil afronden. De Franse digitale beveiliger nam afgelopen december de tak over voor een bedrag van 850 miljoen dollar. De divisie levert onder meer biometrische hardware en software waarmee identiteitscontroles en authenticatie uitgevoerd kunnen worden.

"Onze topprioriteit is om de overname van Identity Management af te ronden en vervolgens om de tak te integreren in onze activiteiten", aldus Vallée. "We verwachten dit jaar dan ook geen grote overnames te doen." De topman wil in de eerste helft van het jaar de overname van Identity Management afronden en zal daarna de outlook voor 2017 hierop aanpassen. 

Dit betekent evenwel niet dat Gemalto bde hand op de knip houdt, aldus de CEO. Vallée zegt te willen blijven investeren in nieuwe innovaties. "In de komende periode willen we in gesprek gaan met klanten om te begrijpen welke innovaties er toe doen en op welke manier wij gebruiksvriendelijke oplossingen kunnen bieden voor deze innovaties."

Vallée stelde dat bedrijven dit jaar onverminderd behoefte hebben aan technologie om data te beveiligen en dat het Internet of Things nog steeds een speelveld is waar Gemalto kansen ziet. De topman noemde de onderliggende trends goed en is optimistisch gestemd over het lopende jaar. 

In het najaar komt Gemalto met een driejarenplan, waar analisten reikhalzend naar uitkijken. Vallée legde uit dat het bedrijf hiermee vooral details wil geven over hoe Gemalto de doelstellingen voor de komende jaren wil voltooien. Gemalto rekent voor dit jaar op een operationele winst van 500 miljoen tot 520 miljoen euro.

Vallée sluit niet uit dat er in het plan aanvullende doelstellingen komen.

Op een rood Damrak koerste het aandeel Gemalto vrijdag kort na opening van de beurs 4,6 procent hoger.  

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Cisco Systems boekt licht lagere winst

Ook omzet omlaag.

1 uur geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

RELX enige stijger.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street hoger gesloten

Besluit over afbouw balans Federal Reserve waarschijnlijk in september.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street richting licht hoger slot

Besluit over afbouw balans Federal Reserve waarschijnlijk is september.

2 uren geleden - Lees verder

Olieprijs lager gesloten

Sterkste daling op weekbasis Amerikaanse olievoorraden dit jaar.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
GEMALTO toevoegen aan uw watchlist 44,79 0,79% 0,35 44,44