Groeitrend ICT Group houdt aan

Redactie ABM Financial News - 3 maart 2017, 07:52

Meer omzet en winst in vierde kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) ICT Group heeft in het vierde kwartaal van 2016 zowel de omzet als de winst met tientallen procenten zien stijgen. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de onderneming uit Barendrecht.

De omzet van ICT steeg afgelopen kwartaal met 32 procent van 20,1 miljoen naar 26,6 miljoen euro. Deze stijging was volgens het bedrijf het gevolg van overnames als Raster, BMA en Nozhup en door de stijging van het personeelsbestand, waarmee autonome groei kon worden gerealiseerd. Aan het eind van 2016 had het bedrijf 20 procent meer voltijd krachten in dienst.

Het bedrijfsresultaat (EBITDA) dikte over het vierde kwartaal zelfs met 74 procent aan van 2,3 miljoen naar 4,0 miljoen euro.

Voor het gehele boekjaar bedroeg de groei voor omzet en winstgevendheid eveneens enkele tientallen procenten. De omzet liep met 25 procent op naar 89,7 miljoen euro, autonoom bedroeg de groei 8 procent. De EBITDA steeg met 44 procent en de nettowinst met 41 procent naar 5,0 miljoen euro.

CEO Jos Blejie gaf vrijdag aan dat ICT blijft investeren in nieuwe technologie en de verdere doorontwikkelingen van oplossingen.

Het dividendvoorstel ligt op 0,33 euro per aandeel ICT, een stijging met 38 procent in vergelijking met het dividend over 2015.

Outlook

ICT Group verwacht voor het lopende boekjaar 2017 een verdere groei van zowel de omzet als het operationeel resultaat op jaarbasis.

Het aandeel ICT Group sloot woensdag op een rood Damrak 1,2 procent hoger op 10,30 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alle fondsen lager.

Gisteren - Lees verder

Wall Street levert winst in

Nervositeit bij beleggers speelde richting slot op.

Gisteren - Lees verder

Wall Street richting hoger slot

Olieprijs krabbelt wat op en biotechaandelen in trek.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs krabbelt iets op

Beleggers blijven evenwel nerveus.

Gisteren - Lees verder

Centrale bank Mexico verhoogt rente opnieuw

Verhoging volgt op die van Amerikaanse Federal Reserve.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ICT AUTO... toevoegen aan uw watchlist 12,29 -0,73% -0,09 12,38