NSI koopt kantoorgebouw in Utrecht

Redactie ABM Financial News - 3 maart 2017, 07:26

20,5 miljoen euro met aankoop gemoeid.

(ABM FN-Dow Jones) NSI heeft een kantoorgebouw gekocht aan de Uniceflaan in Utrecht voor een bedrag van 20,5 miljoen euro. Dit maakte het vastgoedfonds vrijdag voorbeurs bekend. 

"We zijn erg positief over de Utrechtse vastgoedmarkt", aldus CIO Anne de Jong van NSI. "Onze twee HNK-vestigingen zijn een groot succes en bijna geheel verhuurd, een goed voorbeeld van de sterke kantorenvraag in de stad."

Het pand in Utrecht is volledig verhuurd aan het Rijksvastgoedbedrijf met een nog lopende huurtermijn van 4,1 jaar. NSI wil 0,3 miljoen euro investeren om de energiescore te verhogen naar een C-label. Het bruto aanvangsrendement op de aankoopsom, inclusief investeringen in energie-verbeteringen, is 10,3 procent.

De aankoop zal door NSI worden gefinancierd met een combinatie van opbrengsten van verkopen en bestaande kredietfaciliteiten. De beleningsgraad, ook wel de loan-to-value genoemd, zal door de aankoop van het pand stijgen naar 44,8 procent.

Op een rood Damrak sloot het aandeel NSI donderdag 0,1 procent hoger op 3,82 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen omlaag naar 95,4 procent.

57 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Na aantal rustige dagen weer wat meer actie.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Goed gevulde agenda.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: Nederlandse bedrijven

Cijferseizoen over hoogtepunt heen.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
NIEUWE S... toevoegen aan uw watchlist 32,34 -0,25% -0,08 32,42