Olieprijs sluit hoger

Redactie ABM Financial News - 3 maart 2017, 20:43

Op weekbasis daling.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag hoger gesloten, voor de eerste keer in vier handelssessies. De april-future voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 72 dollar hoger, of 1,4 procent, op 53,33 dollar.

Op weekbasis was er echter sprake van een daling met 1,2 procent.

De stijging werd ondersteund door berichtgeving over evacuatie van een van de grootste oliehavens van Libië en door de aanhoudende lagere productieniveaus van oliekartel OPEC. Libië en Nigeria zijn leden van OPEC die uitgezonderd zijn van de productiebeperkende deal die begin dit jaar in werking is getreden.

Vrijdag bleek uit de wekelijkse gegevens van Baker Hughes, een dienstverlener aan de olie industrie, dat het aantal actieve booreilanden in Amerika in de afgelopen week met zeven is toegenomen naar 609. Deze data wordt beschouwd als graadmeter voor activiteit in de oliesector. In oktober 2014 waren er nog 1.609 olieplatforms in Amerika actief, voordat de dalende olieprijzen de sector onder druk zetten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street richting hogere opening

Hogere olieprijs ruggensteun sentiment.

1 uur geleden - Lees verder

Chicago Fed National Activity index daalt in mei

Stand over mei duidt op groei beneden trend.

1 uur geleden - Lees verder

Orders Amerikaanse duurzame goederen nemen af

Kleinere daling verwacht.

1 uur geleden - Lees verder

Beursblik: sterkere autonome groei Randstad voorzien

Analisten rekenen op aantrekken groei.

1 uur geleden - Lees verder

Volatiliteit AEX loopt flink op

Volatiliteit Aegon sterk omhoog.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.