Olieprijs sluit hoger

Redactie ABM Financial News - 3 maart 2017, 20:43

Op weekbasis daling.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag hoger gesloten, voor de eerste keer in vier handelssessies. De april-future voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 72 dollar hoger, of 1,4 procent, op 53,33 dollar.

Op weekbasis was er echter sprake van een daling met 1,2 procent.

De stijging werd ondersteund door berichtgeving over evacuatie van een van de grootste oliehavens van Libië en door de aanhoudende lagere productieniveaus van oliekartel OPEC. Libië en Nigeria zijn leden van OPEC die uitgezonderd zijn van de productiebeperkende deal die begin dit jaar in werking is getreden.

Vrijdag bleek uit de wekelijkse gegevens van Baker Hughes, een dienstverlener aan de olie industrie, dat het aantal actieve booreilanden in Amerika in de afgelopen week met zeven is toegenomen naar 609. Deze data wordt beschouwd als graadmeter voor activiteit in de oliesector. In oktober 2014 waren er nog 1.609 olieplatforms in Amerika actief, voordat de dalende olieprijzen de sector onder druk zetten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Vertrouwen onder beleggers neemt verder toe

ING BeleggersBarometer in maart naar 145.

11 uren geleden - Lees verder

Schlumberger en Weatherford starten joint venture

Weatherford ontvangt eenmalig 535 miljoen dollar.

11 uren geleden - Lees verder

Allianz verkleint belang in Basic-Fit

Kapitaalbelang teruggebracht tot onder meldingsgrens.

11 uren geleden - Lees verder

Lansdowne verkleint belang in Corbion

Kapitaalbelang teruggebracht tot onder meldingsgrens.

11 uren geleden - Lees verder

Beursblik: Morgan Stanley verhoogt koersdoel ASMI

Koersdoel naar 56,00 euro.

11 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.