Olieprijs sluit hoger

Redactie ABM Financial News - 3 maart 2017, 20:43

Op weekbasis daling.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag hoger gesloten, voor de eerste keer in vier handelssessies. De april-future voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 72 dollar hoger, of 1,4 procent, op 53,33 dollar.

Op weekbasis was er echter sprake van een daling met 1,2 procent.

De stijging werd ondersteund door berichtgeving over evacuatie van een van de grootste oliehavens van Libië en door de aanhoudende lagere productieniveaus van oliekartel OPEC. Libië en Nigeria zijn leden van OPEC die uitgezonderd zijn van de productiebeperkende deal die begin dit jaar in werking is getreden.

Vrijdag bleek uit de wekelijkse gegevens van Baker Hughes, een dienstverlener aan de olie industrie, dat het aantal actieve booreilanden in Amerika in de afgelopen week met zeven is toegenomen naar 609. Deze data wordt beschouwd als graadmeter voor activiteit in de oliesector. In oktober 2014 waren er nog 1.609 olieplatforms in Amerika actief, voordat de dalende olieprijzen de sector onder druk zetten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bedrijfscijfers, inkoopmanagersindexen en banenrapport in verschiet

Rustige weekstart door Dag van de Arbeid.

8 uren geleden - Lees verder

Groeitempo Chinese dienstensector omlaag - Overheid

Inkoopmanagersindex in april naar 54,0.

9 uren geleden - Lees verder

Groeitempo Chinese industrie loopt terug - Overheid

Inkoopmanagersindex in april naar 51,2.

9 uren geleden - Lees verder

Beleggersvertrouwen blijft hoog en stabiel - ING BeleggersBarometer

AEX naar verwachting in de komende maanden omhoog.

Gisteren - Lees verder

Inverko klaar om uit eigen as te herrijzen

CEO voert orienterende gesprekken met kandidaten.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.