Renteverhoging in maart waarschijnlijk - Yellen

Redactie ABM Financial News - 3 maart 2017, 19:23

Meer renteverhogingen dit jaar mogelijk.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse centrale bank zal in maart waarschijnlijk de rente gaan verhogen en het is ook goed mogelijk dat er dit jaar meer renteverhogingen plaatsvinden als de economie zich conform de verwachtingen blijft ontwikkelen. Dit zei Federal Reserve voorzitter Janet Yellen vrijdag.

Yellen zei dat de Fed waarschijnlijk sneller actie zal ondernemen dan in de afgelopen twee jaar het geval was. De centrale bank verhoogde de belangrijkste rentetarieven één keer in 2015 en één keer in 2016.

"Tijdens onze bijeenkomst later deze maand zal het Federal Open Market Committee beoordelen of de werkgelegenheid en de inflatie zich blijven ontwikkelen in lijn met onze verwachtingen, in welk geval een verdere aanpassing van de federal funds rate waarschijnlijk gepast zal zijn", zei Yellen in een speech die ze zal geven voor de Executives'Club of Chicago.

Een aantrekkende economie, een verstevigende inflatie, en mogelijk hogere uitgaven en minder belasting door de regering van Donald Trump lijkt ervoor te hebben gezorgd dat Fed-bestuurders de volgende vergadering op 14-15 maart een geschikt moment vinden om de rente op te krikken.

Yellen zei dat de Amerikaanse werkgelegenheid de goede kant op gaat en wees erop de inflatie dichter bij de doelstelling van 2 procent is gekomen die de Fed hanteert.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright 2016 Dow Jones & Company, Inc. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street richting vlak slot

Stemming nieuwe zorgwet blijft uit.

45 minuten geleden - Lees verder

Olieprijs lager gesloten

Wekelijkse voorradenrapport drukt op markt.

1 uur geleden - Lees verder

Talpa koopt meer aandelen TMG

Belang krap 27 procent.

1 uur geleden - Lees verder

Europese beurzen hoger gesloten

Markt richt vizier op stemming VS wetsvoorstel zorgstelsel.

2 uren geleden - Lees verder

Pershing Square wil beursnotering in Londen

Concern heeft reeds notering in Amsterdam.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.