Renteverhoging in maart waarschijnlijk - Yellen

Redactie ABM Financial News - 3 maart 2017, 19:23

Meer renteverhogingen dit jaar mogelijk.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse centrale bank zal in maart waarschijnlijk de rente gaan verhogen en het is ook goed mogelijk dat er dit jaar meer renteverhogingen plaatsvinden als de economie zich conform de verwachtingen blijft ontwikkelen. Dit zei Federal Reserve voorzitter Janet Yellen vrijdag.

Yellen zei dat de Fed waarschijnlijk sneller actie zal ondernemen dan in de afgelopen twee jaar het geval was. De centrale bank verhoogde de belangrijkste rentetarieven één keer in 2015 en één keer in 2016.

"Tijdens onze bijeenkomst later deze maand zal het Federal Open Market Committee beoordelen of de werkgelegenheid en de inflatie zich blijven ontwikkelen in lijn met onze verwachtingen, in welk geval een verdere aanpassing van de federal funds rate waarschijnlijk gepast zal zijn", zei Yellen in een speech die ze zal geven voor de Executives'Club of Chicago.

Een aantrekkende economie, een verstevigende inflatie, en mogelijk hogere uitgaven en minder belasting door de regering van Donald Trump lijkt ervoor te hebben gezorgd dat Fed-bestuurders de volgende vergadering op 14-15 maart een geschikt moment vinden om de rente op te krikken.

Yellen zei dat de Amerikaanse werkgelegenheid de goede kant op gaat en wees erop de inflatie dichter bij de doelstelling van 2 procent is gekomen die de Fed hanteert.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright 2016 Dow Jones & Company, Inc. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Philips sterkste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Amerikaanse beurzen volgen optimisme in Europa.

Gisteren - Lees verder

Wall Street op weg naar hoger slot

Amerikaanse beurzen volgen optimisme in Europa.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit toch weer lager

Opleving van vrijdag niet voorgezet.

Gisteren - Lees verder

Update: Brussel en Londen maken afspraken over Brexit

Britse onderhandelaar sprak van constructieve sfeer.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.