Update: AMG wint Braziliaanse order

Redactie ABM Financial News - 3 maart 2017, 12:11

Order voor levering van lithiumconcentraat.

(ABM FN-Dow Jones) AMG Mineração, een Braziliaanse dochteronderneming van AMG Advanced Metallurgical Group, heeft een grote order binnengehaald voor het leveren van lithiumconcentraat. Dit maakte de producent van metallurgische producten en systemen met een notering op het Damrak vrijdag voorbeurs bekend.

De dochteronderneming sloot een meerjarig contract voor de levering van 90.000 ton lithiumconcentraat per jaar, waarvan de leveringen vanaf de tweede helft van 2018 plaats zullen gaan vinden. De verkoopprijzen worden gedeeltelijk geïndexeerd aan de gepubliceerde marktprijs van lithium-carbonaat. Op basis van de huidige lithiumcarbonaat marktprijs zou de prijs per ton hoger uitvallen dan 800 dollar, aldus AMG.

Eind 2016 verstrekte AMG een opdracht aan het Finse Outotec Oyj voor de bouw van een nieuwe fabriek in Brazilië voor lithiumconcentraat, met een jaarlijkse capaciteit van 90.000 ton. Naar verwachting is deze fabriek in de eerste helft van 2018 operationeel.

Verder meldde AMG tegen eind 2019 de productiecapaciteit voor lithiumconcentraat te willen verdubbelen naar 180.000 ton.

Analist Stijn Demeester van ING was te spreken over het nieuws van AMG. De eerste order is binnen, aldus de analist, en daarbij wordt ook nog eens de productiedoelstelling verdubbeld.

ING herhaalde het koopadvies op AMG en Demeester zei aanjagers voor een hogere koers te zien. De analist gaat het koersdoel, nu nog 18,50 euro, herzien.

Het aandeel AMG Advanced Metallurgical Group handelde vrijdag, op een iets hoger Damrak, bijna 17 procent in het groen op 24,11 euro.

Update: om meer informatie en analistencommentaar toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen omlaag naar 95,4 procent.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Na aantal rustige dagen weer wat meer actie.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Goed gevulde agenda.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: Nederlandse bedrijven

Cijferseizoen over hoogtepunt heen.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ADVANCED... toevoegen aan uw watchlist 29,67 0,27% 0,08 29,59