Update: Omzet Gemalto fractioneel hoger

Redactie ABM Financial News - 3 maart 2017, 07:26

Dividend verhoogd.

(ABM FN-Dow Jones) Gemalto heeft in 2016 iets meer omzet weten te genereren, maar zag desondanks de winst wel dalen. Dit bleek donderdagnacht uit de cijfers van de Franse digitale beveiliger met een notering op het Damrak.

In het afgelopen jaar behaalde Gemalto een fractioneel hogere omzet. De verkopen stegen van 3.122 miljoen naar 3.127 miljoen euro. Tegen constante wisselkoersen lag de omzet 1,2 procent hoger. Topman Philippe Vallée van Gemalto merkte op dat de divisie Payment licht groeide en dat Machine-to-Machine en Enterprise dubbelcijferige groei lieten zien. Verder waren er "sterke prestaties" van de tak Government Programs, aldus de CEO.

Dit leverden een operationele winst op van 453 miljoen euro, 7 procent meer dan in 2015, bij een marge van 14,5 procent. De marge was daarmee ruim 0,9 procentpunt hoger dan in het voorgaande jaar. Een verbetering van de marges bij de twee hoofddivisies compenseerde daarbij volgens Gemalto de daling binnen het segment Patents & Other. 

De operationele kosten kwamen in het afgelopen jaar uit op 814 miljoen euro, hetgeen een stijging was van 0,6 procentpunt naar 26 procent van de omzet. Gemalto investeerde vooral in de Enterprise-activiteiten. 

De vrije kasstroom steeg evenwel fors met 87 procent naar 318 miljoen euro ten opzichte van de 170 miljoen euro uit 2015. Hierdoor daalde de nettoschuldpositie van 335 miljoen euro ultimo 2015 naar 67 miljoen euro eind 2016. 

Het bedrijf besteedde in het afgelopen jaar slechts 3 miljoen euro aan acquisities tegenover 897 miljoen euro in 2015, toen de overnames van SafeNet en Trub werden afgerond. 

Onder de streep daalde de nettowinst wel, van 304 miljoen naar 267 miljoen euro.

Aandeelhouders van Gemalto kunnen een dividend van 0,50 euro per aandeel tegemoet zien over 2016. Daarmee ligt de dividenduitkering 6 procent hoger dan de 0,47 euro over 2015.

In het derde kwartaal van 2016 stelde Gemalto reeds de winstverwachting voor 2017 neerwaarts bij. Gemalto rekent sindsdien voor dit jaar op een operationele winst van 500 miljoen tot 520 miljoen euro. Deze outlook herhaalde de digitale beveiliger vrijdag.

Op een rood Damrak sloot het aandeel Gemalto donderdag 1,5 procent hoger op 57,29 euro.

Update: om meer informatie en slotkoers van donderdag toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

Gisteren - Lees verder

AEX stijgt in week die in mineur eindigt

Amsterdamse hoofdgraadmeter op weekbasis half procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
GEMALTO toevoegen aan uw watchlist 43,74 -1,66% -0,74 44,48