Wall Street koerst af op lagere opening

Redactie ABM Financial News - 3 maart 2017, 14:53

Markt betracht voorzichtigheid in afwachting van speech Janet Yellen.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen koersen vrijdag af op een lagere opening van Wall Street, in afwachting van een speech van voorzitter Janet Yellen van de Amerikaanse Federal Reserve later op de dag.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden pakweg een half uur voor de openingsbel 0,2 procent in het rood.

De handelsdag staat grotendeels in het teken van enerzijds de inkoopmanagersindexen voor de dienstensector en anderzijds de speech van voorzitter Yellen, waarbij zij mogelijk inzicht zal geven in de kans dat de Amerikaanse centrale bank in maart de rente gaat verhogen. Een reeks positieve commentaren van bestuurders van de Fed versterkten de verwachting dat de Amerikaanse centrale bank tijdens de beleidsvergadering van de Federal Open Market Committee op 14 en 15 maart de rente zal verhogen.

New York Fed-voorzitter William Dudley zei eerder dat het pleidooi voor een renteverhoging in maart "een stuk sterker" is geworden.

"Ik denk dat Yellen de mogelijkheid van een tariefverhoging in maart niet zal uitsluiten", zei marktanalist Shinsuke Sato van Sumitomo Mitsui Banking. Hij voegde daaraan toe dat Yellen waarschijnlijk de weg zal effenen voor de volgende renteverhoging, na een reeks 'hawkish' commentaren van andere bestuurders. "Uit recente Amerikaanse macro-data is gebleken dat er geen redenen zijn om de rente in maart niet te verhogen", aldus Sato.

Naast Yellen spreken ook Charles Evans, Jeffrey Lacker vrijdag, Stanley Fisher en Jerome Powell.

"De Amerikaanse aandelenmarkten lijken momenteel losgekoppeld van de werkelijkheid [...] de waarderingen van aandelen zijn volledig uit balans", aldus marktanalist Tony Cross van Top Tradr. "De markt lijkt een keerpunt bereikt te hebben en er zijn genoeg signalen die tegen een voortzetting van de aandelenrally wijzen", voegde hij toe.

Vrijdag staan er op macro-economisch vlak een tweetal publicaties geagendeerd. Markit en ISM publiceren hun respectievelijke inkoopmanagersindexen voor de dienstensector over februari.

Olie noteerde vrijdag in het groen. Een april-future West Texas Intermediate steeg 0,5 procent op 52,88 dollar, terwijl een mei-future Brent 0,5 procent duurder werd op 55,37 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0565. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0518 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0509 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Costco Wholesale noteerde in de elektronische handel voorbeurs 4,2 procent lager, nadat het concern donderdag laat over het afgelopen kwartaal een lagere nettowinst rapporteerde op een hogere omzet. De resultaten kwamen onder de verwachting van analisten uit.

Snap, het bedrijf achter de populaire foto-app Snapchat en donderdag naar de beurs ging, lijkt vrijdag de opwaartse trend voor te zetten. Het aandeel sloot donderdag ruim 47,0 procent boven de introductiekoers van 17,00 dollar en noteerde in de elektronische handel voorbeurs weer 3,6 procent hoger.

Sectorgenoot Facebook noteerde 0,1 procent lager, na het nieuws dat mede-oprichter Mark Zuckerberg een deel van zijn aandelen in de social-netwerk-site verkocht, nadat het aandeel maandag en dinsdag op recordniveaus noteerde.

Retailer Big Lots won 5,1 procent, na beter dan verwachte resultaten, hoewel de omzetverwachtingen voor het huidige boekjaar tegenvielen.

Caterpillar handelde voorbeurs 0,3 procent lager, nadat federale autoriteiten donderdag op drie locaties van het bedrijf een inval deden in verband met een belastingkwestie, die overigens door de fabrikant van bulldozers en ander rollend bouwmaterieel wordt betwist.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,6 procent lager op 2.381,92 punten. De Dow Jones index eindigde 0,5 procent in het groen op 21.002,97 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,7 procent op 5.861,22 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

3 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.