Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Europese beurzen licht hoger van start

Europese beurzen licht hoger van start
18 dec 2013 om 08:29

De Europese beurzen gaan woensdag, in afwachting van de uitkomsten van de monetaire vergadering van de Federal Reserve, hoger van start. Futures op de AEX wijzen ruim een half uur voor opening op een winst van 0,2 procent.

 

Nabeurs moet blijken of de Fed wel of niet start met het afbouwen van de maandelijkse obligatie aankopen ter waarde van 85 miljard dollar.

 

Marktvorsers menen dat de centrale bank, op basis van de laatste macro-economische cijfers, geen reden meer heeft om niet te ’taperen’. De meeste economen denken echter dat de december vergadering nog te vroeg komt.

 

Grofweg een derde van de door Bloomberg geraadpleegde economen denkt dat de Fed vanavond start met taperen. Het merendeel mikt op tapering in 2014.

 

Naast de vergadering van de Fed kijken beleggers verder naar de Ifo index uit Duitsland en de notulen van het rentebesluit van de Bank of England. Uit Amerika komen vanmiddag nog de nodige macrocijfers, waaronder cijfers over de huizenmarkt en de dienstensector.

 

Bedrijfsnieuws

SBM Offshore kwam dinsdag nabeurs met een flinke update. Zo verhoogde de oliedienstverlener onder meer de omzetverwachting en kondigde het voor 160 miljoen dollar aan afschrijvingen aan. Analisten reageerden vanochtend overwegend positief.

 

"Per saldo goed nieuws", aldus Theodoor Gilissen Bankiers. Société Générale sprak van een bevestiging van de sterke omzettrend en KBC Securities meende dat de afschrijvingen een signaal zijn dat de grote problemen achter de rug zijn. Een koersdaling moet volgens de Belgische broker dan ook worden gezien als een goed instapmoment. Alle drie de brokers hebben een koopaanbeveling op SBM Offshore.

 

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 noteerde dinsdag bij het slot van de handel 0,3 procent lager op 1.781,00 punten. De Dow Jones Index verloor 0,1 procent naar 15.875,26 punten en de Nasdaq sloot 0,1 procent lager en eindigde daarmee op 4.023,68 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.