Europa dumpt staal volgens Amerika

Redactie ABM Financial News - 31 maart 2017, 12:17

Ook Japan, Zuid-Korea en Taiwan schuldig bevonden door Amerikanen.

(ABM FN-Dow Jones) Vijf Europese landen, Japan, Zuid-Korea en Taiwan hebben staal gedumpt in de Verenigde Staten. Dit concludeerde het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken donderdag na een onderzoek.

Het gaat om de Europese landen Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland en Italië. Volgens het onderzoek hebben de zeven landen staal gedumpt via marges op staalproducten variërend van 3,62 procent tot ruim 148 procent.  

"Na een diepgaand onderzoek, is het ministerie van Handel tot de conclusie gekomen dat exporteurs van plaatstaal overheidssubsidies hebben ontvangen en staal tegen oneerlijk lage prijzen hebben verkocht in de Verenigde Staten",  zei de Amerikaanse minister van Handel Wilbur Ross.

De Amerikaanse handelscommissie komt rond 15 mei met een definitieve uitspraak. Als daaruit naar voren komt dat Amerikaanse bedrijven schade hebben opgelopen, zal Amerika importtarieven opleggen.

Volgens verscheidene mediaberichten heeft de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriel vrijdag in een verklaring gereageerd door de Europese Unie op te roepen om ook een onderzoek te beginnen naar oneerlijke handelspraktijken door Amerika.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alle aandelen lager.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Google en Facebook opnieuw onder druk.

Gisteren - Lees verder

Wall Street koerst op verlies

Google en Facebook opnieuw onder druk.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs strekt winstreeks uit tot vier dagen

Speculanten op lagere olieprijs schrikken van cyberaanvallen

Gisteren - Lees verder

Aandeelhouders stemmen 8 augustus over nieuwe bestuurders ABN AMRO

Clifford Abrahams en Tanja Cuppen worden voorgedragen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ARCELOR ... toevoegen aan uw watchlist 19,56 3,22% 0,61 18,95
ARCELOR ... toevoegen aan uw watchlist 19,56 3,22% 0,61 18,95
BEKAERT toevoegen aan uw watchlist 46,80 20,99% 8,12 38,68