Bestuur TMG in verweer tegen schorsing - media

Redactie ABM Financial News - 6 maart 2017, 19:56

Bestuurders stappen naar rechter.

(ABM FN-Dow Jones) Bestuurders Geert-Jan van der Snoek en Leo Epskamp van Telegraaf Media Groep gaan de door de raad van commissarissen opgelegde schorsing bij de rechter aanvechten. Dit schreef Het Financieel Dagblad maandag op basis van bronnen. 

De bestuursvoorzitter en financieel directeur werden afgelopen weekend buitenspel gezet door de raad van commissarissen, omdat Van der Snoek en Epskamp de voortgang van de onderhandelingen met het consortium Mediahuis/VP Exploitatie weinig bevorderden en zich bovendien onvoldoende constructief en realistisch hebben opgesteld. Daardoor dreigden de onderhandelingen met het consortium volgens de RvC stuk te lopen.

"Van der Snoek en Epskamp vinden dat zij hun bestuurlijke plicht nastreefden door niet nu al akkoord te gaan met het bod van de Belgen en Van Puijenbroek", aldus het FD. De bestuurders menen dat het tegenbod van Talpa een eerlijke kans verdient. De schorsing beschouwen ze als 'de wereld op zijn kop', aldus een bron tegenover de krant.

Maandag nabeurs herhaalde Telegraaf Media Groep de steun voor het overnamebod van 6,00 euro per aandeel door het consortium Mediahuis/VP Exploitatie, nadat Talpa afgelopen weekend het overnamebod verhoogde naar 6,50 euro per aandeel. Volgens TMG heeft het bod van Talpa niets veranderd aan de situatie en bovendien "geen kans van slagen".

"De raad van commissarissen bevestigt de aanbeveling en steun voor het bod van het consortium vanwege de overtuigende strategie van het consortium in combinatie met TMG, de dealzekerheid, de faire prijs en de overige [eerder toegelichte] redenen", aldus TMG. Onder het bod behoudt TMG de eigen identiteit en het hoofdkantoor in Amsterdam. Ook blijven de redacties hun onafhankelijkheid en hun rechten onder de redactiestatuten behouden.

Het aandeel Telegraaf Media Groep sloot maandag op een rood Damrak 2,4 procent hoger op 6,50 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen wachten op notulen ECB

Euro omlaag.

17 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: UBS verhoogt koersdoel ABN AMRO licht

Koersdoel naar 25,80 euro.

17 minuten geleden - Lees verder

Overnamekandidaten voor noodlijdende Air Berlin - media

Drie geinteresseerde partijen.

32 minuten geleden - Lees verder

Koersafstraffing voor Vestas

Aankondiging aandeleninkoop legt geen bodem in de koers.

53 minuten geleden - Lees verder

Handelsoverschot eurozone lager in juni

Overschot ruim 26 miljard euro.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
TELEGRAA... toevoegen aan uw watchlist 5,71 0,00% 0,00 5,71