Beursblik: Barclays verhoogt koersdoel Gemalto

Redactie ABM Financial News - 6 maart 2017, 10:27

Koersdoel naar 54,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft maandag het koersdoel voor Gemalto verhoogd van 50,00 naar 54,00 euro met een ongewijzigd Onderwogen advies.

Volgens analist Andrew Gardiner heeft Gemalto twee moeilijke jaren achter de rug, nadat Softcard in maart 2015 de stekker er uit trok. De afgelopen jaren kende de sim-activiteiten van Gemalto een dubbelcijferige omzetkrimp en recent kwamen daar de problemen met de Amerikaanse betaalkaarten bovenop. Deze tegenwind zet ook in 2017 door, aldus Gardiner, maar wel minder sterk dan in de afgelopen twee jaar dankzij de groei bij de takken Overheid en Machine-2-Machine.

"We gaan nog altijd uit van een bescheiden omzetgroei van 4 procent in 2017", zo stelde de analist. Daarbij rekent Gardiner op een operationele winst van 494 miljoen euro, hetgeen onder de door Gemalto afgegeven outlook van 500 miljoen tot 520 miljoen euro is. Deze druk op de winstgevendheid maakt dat Barclays vasthoudt aan het Onderwogen advies.

Op een rode beurs daalde het aandeel Gemalto maandag 1,0 procent naar 61,31 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos de sterkste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street hoger gesloten

Olieprijs sluit op weekbasis voor de vijfde opeenvolgende week lager.

Gisteren - Lees verder

Wall Street richting verdeeld slot

Olieprijs sluit op weekbasis voor de vijfde opeenvolgende week lager.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Ondanks stijging prijs vat olie overheerst pessimisme.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs drukt Damrak in het rood

Amsterdamse hoofdgraadmeter levert 0,2 procent in.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
GEMALTO toevoegen aan uw watchlist 55,15 -0,18% -0,10 55,25