Beursblik: Barclays verhoogt koersdoel Gemalto

Redactie ABM Financial News - 6 maart 2017, 10:27

Koersdoel naar 54,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft maandag het koersdoel voor Gemalto verhoogd van 50,00 naar 54,00 euro met een ongewijzigd Onderwogen advies.

Volgens analist Andrew Gardiner heeft Gemalto twee moeilijke jaren achter de rug, nadat Softcard in maart 2015 de stekker er uit trok. De afgelopen jaren kende de sim-activiteiten van Gemalto een dubbelcijferige omzetkrimp en recent kwamen daar de problemen met de Amerikaanse betaalkaarten bovenop. Deze tegenwind zet ook in 2017 door, aldus Gardiner, maar wel minder sterk dan in de afgelopen twee jaar dankzij de groei bij de takken Overheid en Machine-2-Machine.

"We gaan nog altijd uit van een bescheiden omzetgroei van 4 procent in 2017", zo stelde de analist. Daarbij rekent Gardiner op een operationele winst van 494 miljoen euro, hetgeen onder de door Gemalto afgegeven outlook van 500 miljoen tot 520 miljoen euro is. Deze druk op de winstgevendheid maakt dat Barclays vasthoudt aan het Onderwogen advies.

Op een rode beurs daalde het aandeel Gemalto maandag 1,0 procent naar 61,31 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

Gisteren - Lees verder

AEX stijgt in week die in mineur eindigt

Amsterdamse hoofdgraadmeter op weekbasis half procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
GEMALTO toevoegen aan uw watchlist 43,74 -1,66% -0,74 44,48