Beursblik: DPA ziet naar verwachting jaaromzet licht stijgen

Redactie ABM Financial News - 6 maart 2017, 12:43

Autonome omzetgroei voor NIBC belangrijk aandachtspunt.

(ABM FN-Dow Jones) DPA maakt dinsdag voorbeurs naar verwachting een lichte autonome omzetgroei zien. Dit verwacht NIBC.

Analist Johan van den Hooven van NIBC gaat uit van een groei van 2 tot 3 procent en een dividend van 0,03 euro per aandeel DPA tegen 0,02 euro in 2015. DPA keert 40 procent van de winst per aandeel uit

Van den Hooven is vooral nieuwsgierig naar het vermogen van de onderneming om autonome omzetgroei te genereren. Voor 2017 heeft de analist alvast 5 procent in zijn prognose staan. "Mocht dat niet lukken, dan is dat wel wat teleurstellend", aldus de analist.

Het bedrijf wil volgens de marktvorser verder meer balans zien te krijgen in de omzetverdeling per vakgebied. Van den Hooven is met betrekking tot deze ontwikkeling vooral geïnteresseerd in de ontwikkeling bij IT. Samen met Techniek is deze poot goed voor een kleine 18 procent van de totale omzet. Van den Hooven schat in dat idealiter dit naar een derde van het totaal zou moeten.

DPA beoogde bij de publicatie van de halfjaarcijfers de toonaangevende posities in zijn markten verder te willen versterken en te investeren in nieuwe vakgebieden met aantrekkelijke groeikansen. DPA verwachtte toentertijd dat hiermee materiële kosten gemoeid zijn, die een drukkend effect zullen hebben op het verwachte resultaat in de tweede jaarhelft, die bovendien een werkdag minder telde dan de tweede helft van 2015.

NIBC heeft het aandeel DPA op Kopen staan met een koersdoel van 2,00 euro.

Het aandeel DPA noteerde maandag op een rood Damrak 0,6 procent hoger op 1,68 euro.


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs weer onder druk

Focus op bijeenkomst OPEC in Sint Petersburg.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
DPA toevoegen aan uw watchlist 1,66 -0,60% -0,01 1,67