Beursblik: Opel-deal positief voor TomTom

Redactie ABM Financial News - 6 maart 2017, 09:44

Belangrijke klant Peugeot wordt een derde groter.

(ABM FN-Dow Jones) De overname van Opel/Vauxhall door Peugeot is goed nieuws voor TomTom, aangezien de Peugeot-groep een van de grootste en oudste klanten is van Tomtom, terwijl Opel klant is van de concurrent HERE. Dit stelde analist Marc Zwartsenburg van ING maandag ine en rapport.

TomTom levert wereldwijd zijn gehele productenpalet - digitale navigatiekaarten, software en verkeersinformatie - aan de Peugeot groep. Als Opel daar op termijn bij komt  - dat vergt eerst aanpassingen van het ontwerp en upgrades van modellen - betekent dat  een aanzienlijke klant voor het Automotive-bedrijf van TomTom.

Volgens ING is Opel in omvang ongeveer één derde van Peugeot, dat jaarlijks miljoenen omzet genereert voor TomTom.

Opel/Vauxhall verkocht vorig jaar 1,16 miljoen auto's in Europa, wat een marktaandeel opleverde van krap 6 procent. Peugeot verkocht vorig jaar 3,15 miljoen auto's wereldwijd, waarvan 1,93 miljoen in Europa.

ING heeft een koopadvies met koersdoel van 15,50 euro.

Het aandeel TomTom noteerde maandag 0,7 procent hoger op 8,38 euro op een rode beurs in Amsterdam.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursagenda: Nederlandse bedrijven

Cijferseizoen in gang.

7 minuten geleden - Lees verder

ING doet mee met emissie Bank of Beijing

Bank investeert 300 miljoen euro.

19 minuten geleden - Lees verder

Amerikaans consumentenvertrouwen gedaald

Index naar 120,3 in april.

31 minuten geleden - Lees verder

Meer nieuwe woningen verkocht in Amerika

In maart stijging van 5,8 procent.

31 minuten geleden - Lees verder

Twijfel over waardering beursgang Aramco

Verschil van mening over 500 miljard dollar.

38 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
TOMTOM toevoegen aan uw watchlist 9,18 1,66% 0,15 9,03