Beursblik: orders bandenbouwmachines belangrijkste bij TKH Group

Redactie ABM Financial News - 6 maart 2017, 13:06

Concern maakt dinsdag resultaten bekend.

(ABM FN-Dow Jones) Bij TKH Group draait het bij de aankomende jaarcijfers vooral om de orderinstroom bij het onderdeel dat machines maakt die banden produceren. Dit bleek uit een rondgang van ABM Financial News onder analisten.

"Het belangrijkste, zoals gebruikelijk, voor de koersreactie zal het niveau van de orderinstroom zijn voor de bandenactiviteiten", schreef analist Tijs Hollestelle van ING in een vooruitblik op de cijfers. Hollestelle, met een koopaanbeveling op het aandeel, denkt dat de markt een orderniveau tussen 65 miljoen en 75 miljoen euro acceptabel zal vinden. Wanneer de orderinstroom hierboven of beneden komt, dan kan dit volgens de analist leiden tot een positieve dan wel negatieve koersreactie.

TKH zei bij de resultaten over het derde kwartaal dat de orderinstroom bij de bandenbouwmachines aan het verbeteren was. "Het perspectief voor een hogere orderintake in de komende kwartalen is positief", zei CEO Alexander Van der Lof toen.

Analist Peter Olofsen van Kepler Cheuvreux stelde in een vooruitblik op de resultaten ook op de orderinstroom bij de bandenbouwmachines te letten, waarbij de markt volgens de marktvorser benieuwd is of het verwachte herstel eindelijk zichtbaar is geworden. Olofsen hanteert net als Hollestelle een koopadvies.

De analist van ING wees er op dat tot nu toe grote projecten in de bandenindustrie nog niet hebben geleid tot nieuwe orders voor TKH, maar dit kan in het laatste kwartaal zijn veranderd.

Outlook

Het technologieconcern uit Haaksbergen gaat voor heel 2016 uit van een aangepaste nettowinst van 88 miljoen tot 93 miljoen euro. In 2015 kwam deze winst, die is geschoond voor amortisatie en eenmalige posten, uit op 99,9 miljoen euro. Gezien de verwachte verbetering bij de bandenbouwmachines denkt Olofsen dat de onderneming aan de eigen verwachtingen zal voldoen.  

Analist Martijn den Drijver van NIBC merkte in zijn laatste rapport over TKH op dat de verwachting is dat de Haaksbergse onderneming zich positief zal uitlaten over het lopende boekjaar. Een kwantitatieve outlook geeft TKH normaal gesproken pas bij de halfjaarresultaten. Voor 2018 zullen de vooruitzichten volgens Den Drijver nog positiever worden. De analist gaat voor de jaren erna uit van robuuste groei. Evenwel verlaagde Den Drijver recentelijk zijn advies van Kopen naar Houden, omdat er volgens hem momenteel slechts beperkt opwaarts potentieel in het aandeel zit.

Wat betreft de omzet gaan de analisten voor het vierde kwartaal gemiddeld uit van een stijging van 345 miljoen in 2015 naar 356 miljoen euro afgelopen kwartaal. Hollestelle van ING denkt dat TKH daarbij autonome omzetgroei heeft gerealiseerd. In het derde kwartaal daalden de inkomsten autonoom nog met 2,1 procent.  Voor het bedrijfsresultaat (EBITA) wordt uitgegaan van een daling van 39,9 naar 36,4 miljoen euro.

TKH Group maakt dinsdag voor de markten opengaan de resultaten over 2016 bekend.

Op een rode beurs noteerde het aandeel TKH Groep maandagmiddag 0,3 procent lager op 38,99 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Aegon sterkste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit overwegend hoger

Dow Jones-index blijft achter

Gisteren - Lees verder

Wall Street op weg naar overwegend hoger slot

Dow Jones-index blijft achter.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit hoger

Lagere benzinevoorraden bieden steun.

Gisteren - Lees verder

SnowWorld wil indoor skiresort in Italie ontwikkelen

Intentie overeenkomst getekend met Italiaanse ondernemer.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
TKH GROUP toevoegen aan uw watchlist 40,31 0,47% 0,19 40,12