Beursblik: UBS verhoogt koersdoel ASR Nederland

Redactie ABM Financial News - 6 maart 2017, 11:24

Advies blijft Neutraal.

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het koersdoel voor ASR Nederland fors verhoogd van 19,00 naar 26,50 euro, met handhaving van het Neutraal advies, op basis van hogere winstramingen en licht hogere waarderingen voor Europese verzekeraars in het algemeen. Dit maakte de Zwitserse zakenbank maandag bekend. 

De jaarcijfers van ASR waren sterk, volgens analist Arjan van Veen van UBS, met beter dan verwachte onderliggende marges voor het levenbedrijf en een meevallende gecombineerde ratio van kosten en claims bij het schadebedrijf.

De sterke solvabiliteit en kapitaalaanwas en het verminderde risico op koersdalingen van veilige staatsleningen biedt ASR volgens de zakenbank ruimte voor overnames en/of kapitaalteruggave. Van Veen gaat uit van meer aandeleninkopen.

Hoewel ASR transparant is over zijn kapitaalaanwas, noemt de analist het een minpunt dat de verzekeraar minder open is geworden over de factoren die de marge bepalen bij de levensverzekeraar, vergeleken met de beursgang, ondanks toezeggingen meer details te geven. De levensverzekeringen waren vorig jaar goed voor driekwart van de winst bij ASR.

Van Veen tekende daarbij aan dat ASR zijn verslaglegging aan het evalueren is. Hij zal zijn ramingen bijstellen als de verzekeraar meer details publiceert.

Het aandeel ASR Nederland noteerde maandag 0,3 procent hoger op 25,79 euro op een rood Damrak. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Warrants RoodMicrotec uitoefenbaar

Warrants kunnen elke eerste week van het kwartaal uitgeoefend.

15 minuten geleden - Lees verder

Update: Brussel geeft Google recordboete voor manipuleren zoekresultaten

Boete voor Alphabet dochter van 2,4 miljard euro.

52 minuten geleden - Lees verder

Bank of England wil dat banken kapitaal versterken

Financieel systeem Verenigd Koninkrijk moet beschermd worden tegen risico's als Brexit.

1 uur geleden - Lees verder

Futures duiden op lagere opening Wall Street

Nasdaq weer onder druk.

1 uur geleden - Lees verder

Europese beurzen lager rond middaguur

Centrale banken domineren nieuwsstroom.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.