Beursupdate: Damrak conform verwachting lager uit startblokken

Redactie ABM Financial News - 6 maart 2017, 09:17

Cijfers Corbion negatief ontvangen.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is maandag conform verwachting lager geopend. Kort na de opening koerste de AEX index 0,5 procent lager naar 503,33 punten, terwijl de Midkap 0,3 procent prijs gaf.

Onder de vrijwel volledig roodgekleurde hoofdfondsen bleven uitschieters achterwege. SBM Offshore en ArcelorMittal waren de grootste dalers met een verlies van circa een procent. Boskalis noteerde als enige fonds nipt in het groen.

Bij de fondsen in de AMX was Corbion de dissonant na rapportering van cijfers. Het melkzuurconcern uit Amsterdam realiseerde in 2016 een hogere winst op een licht lagere omzet. Analisten van Davy Research noemden de cijfers conform verwachting. Het aandeel daalde 3,3 procent. Bottelaar Refresco Group, dat later deze week met cijfers komt, voerde de lijst aan met krap een procent koerswinst. 

Bij de kleinere fondsen sprong TMG er uit met een winst van drie procent naar 6,54 euro. Talpa, het mediabedrijf van John de Mol, verhoogde zondagavond het voorgenomen bod op Telegraaf Media Groep naar 6,50 euro per aandeel, nadat eerder op de dag TMG zei een akkoord te hebben bereikt met de combinatie Mediahuis en Van Puijenbroek over een bod van 6,00 euro per aandeel. 

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

BeleggersBarometer ING op tienjarig hoogtepunt

Vertrouwen stijgt door verder aantrekkende economie.

13 uren geleden - Lees verder

RRJ Capital II verkleint belang in NN

Kapitaalbelang van 9,6 procent.

13 uren geleden - Lees verder

BlackRock vergroot belang in ASR

Kapitaalbelang van 6,5 procent.

13 uren geleden - Lees verder

Lindenbergh verkleint belang in ForFarmers

Kapitaalbelang nog boven meldingsgrens.

13 uren geleden - Lees verder

Aandeelhouders MDxHealth keuren alle agendapunten goed

Te weinig aanwezigen voor buitengewone aandeelhoudersvergadering.

13 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 528,03 0,11% 0,57 527,46
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 796,75 0,09% 0,72 796,03
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 980,52 -0,08% -0,78 981,30