Corbion boekt hogere winst op licht lagere omzet

Redactie ABM Financial News - 6 maart 2017, 07:38

Concern keert extra dividend uit en start aandeleninkoopprogramma.

(ABM FN-Dow Jones) Corbion heeft in 2016 een hogere winst op een licht lagere omzet gerealiseerd en keert een gewoon en een extra dividend uit en start een nieuw aandeleninkoopprogramma. Dit maakte het melkzuurconcern uit Amsterdam maandag voorbeurs bekend.

"In 2016 hebben we goede voortgang geboekt met de uitvoering van onze strategie en we liggen goed op schema om onze doelstellingen voor 2015-2018 te realiseren. In het afgelopen jaar hebben we strategische keuzen gemaakt met betrekking tot onze klant- en productportfolio’s. Deze keuzen resulteerden in een significante margeverbetering, maar hadden tegelijkertijd een ongunstig, zij het tijdelijk, effect op onze omzetgroei in het jaar", zei CEO Tjerk de Ruiter in een toelichting op de cijfers. 

De omzet van Corbion nam in 2016 met 0,8 procent af van 918,3 miljoen euro naar 911,3 miljoen euro. De autonome omzetdaling bedroeg 1,2 procent. Het operationeel resultaat (EBITDA) exclusief eenmalige posten steeg met 13,2 procent naar 170,1 miljoen euro en het netto bedrijfsresultaat steeg 16,9 procent naar 126,9 miljoen euro. De EBITDA-marge, exclusief eenmalige posten, steeg van 16,4 naar 18,7 procent.

De autonome omzet bij Biobased Ingredients daalde met 1,1 procent als gevolg van volumedaling bij Food. Bij Biochemicals was er een "beperkte autonome omzetstijging" van 1,8 procent.

Dividend

Aandeelhouders kunnen een regulier dividend in contanten tegemoet zien van 0,56 euro per aandeel,een extra dividend in contanten van 0,44 euro per aandeel. Daarnaast start het bedrijf dit jaar een aandeleninkoopprogramma van 25 miljoen euro, dat zal worden uitgekeerd aan de aandeelhouders. 

Outlook

Het business segment Biochemicals zal naar verwachting een aantrekkende omzetgroei te zien in 2017 vergeleken met 2016. Corbion verwacht dat de groei van onderdeel Biobased Ingredients in 2017 zal uitkomen binnen de gemiddelde richtlbandbreedte van 2-4% voor de jaren 2015-2018.

Het aandeel Corbion sloot vrijdag 0,3 procent hoger op 25,09 euro.

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen sluiten hoger

Geopolitieke spanningen tussen Amerika en Noord-Korea wat getemperd.

27 minuten geleden - Lees verder

Euronext rondt overname FastMatch af

Beursbedrijf koopt belang van 90 procent in

51 minuten geleden - Lees verder

AEX start nieuwe week in het groen

Geopolitieke spanningen tussen Amerika en Noord-Korea wat afgenomen.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Groeicijfers en notulen Fed.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
CORBION toevoegen aan uw watchlist 25,04 1,54% 0,38 24,66