General Motors verkoopt Opel voor ruim 2 miljard

Redactie ABM Financial News - 6 maart 2017, 07:57

Ook Britse merk Vauxhall verkocht aan Peugeot.

(ABM FN-Dow Jones) General Motors verkoopt zijn Europese automerk Opel voor 2,2 miljard euro aan Peugeot, omdat de Amerikaanse autofabrikant zich terugtrekt uit de regio waar het concern bijna twee decennia geen winst wist te boeken.

Peugeot betaalt 1,3 miljard euro voor de merken Opel en Vauxhall van GM, meldden beide bedrijven maandag.

De financiële activiteiten van GM zullen worden overgenomen door Peugeot en BNP Paribas gezamenlijk, voor ongeveer 900 miljoen euro.

Als onderdeel van de transactie krijgt GM ook warrants om 4,2 procent van het kapitaal van Peugeot te kunnen kopen. Deze opties kunnen worden uitgeoefend vanaf vijf jaar na de uitgiftedatum. Dat betekent dat GM niet meteen aandeelhouder wordt van het Franse autoconcern.

De verkoop van Opel, dat zijn eerste auto al aan het einde van de negentiende eeuw verkocht en momenteel zo'n 1 miljoen auto's per jaar verkoopt in Europa, zal het mondiale volume van GM met 10 procent doen dalen. Dit wijst erop dat CEO Mary Barra eventuele plannen om weer de grootste autofabrikant ter wereld te worden, in de ijskast heeft gezet.

Opel heeft sinds 1999 geen winst gemaakt en draaide gemiddeld 1 miljard dollar per jaar verlies sinds het begin van de eeuw. 

Een sterke daling van het Britse pond na het Brexit-referendum vorig jaar torpedeerde de hoop op zwarte cijfers in het Verenigd Koninkrijk, waar GM ongeveer 250.000 voertuigen per jaar verkoopt onder het merk Vauxhall.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright 2017 Dow Jones & Company. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bedrijfscijfers, inkoopmanagersindexen en banenrapport in verschiet

Rustige weekstart door Dag van de Arbeid.

6 uren geleden - Lees verder

Groeitempo Chinese dienstensector omlaag - Overheid

Inkoopmanagersindex in april naar 54,0.

7 uren geleden - Lees verder

Groeitempo Chinese industrie loopt terug - Overheid

Inkoopmanagersindex in april naar 51,2.

7 uren geleden - Lees verder

Beleggersvertrouwen blijft hoog en stabiel - ING BeleggersBarometer

AEX naar verwachting in de komende maanden omhoog.

Gisteren - Lees verder

Inverko klaar om uit eigen as te herrijzen

CEO voert orienterende gesprekken met kandidaten.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
PEUGEOT toevoegen aan uw watchlist 19,23 1,96% 0,37 18,86