General Motors verkoopt Opel voor ruim 2 miljard

Redactie ABM Financial News - 6 maart 2017, 07:57

Ook Britse merk Vauxhall verkocht aan Peugeot.

(ABM FN-Dow Jones) General Motors verkoopt zijn Europese automerk Opel voor 2,2 miljard euro aan Peugeot, omdat de Amerikaanse autofabrikant zich terugtrekt uit de regio waar het concern bijna twee decennia geen winst wist te boeken.

Peugeot betaalt 1,3 miljard euro voor de merken Opel en Vauxhall van GM, meldden beide bedrijven maandag.

De financiële activiteiten van GM zullen worden overgenomen door Peugeot en BNP Paribas gezamenlijk, voor ongeveer 900 miljoen euro.

Als onderdeel van de transactie krijgt GM ook warrants om 4,2 procent van het kapitaal van Peugeot te kunnen kopen. Deze opties kunnen worden uitgeoefend vanaf vijf jaar na de uitgiftedatum. Dat betekent dat GM niet meteen aandeelhouder wordt van het Franse autoconcern.

De verkoop van Opel, dat zijn eerste auto al aan het einde van de negentiende eeuw verkocht en momenteel zo'n 1 miljoen auto's per jaar verkoopt in Europa, zal het mondiale volume van GM met 10 procent doen dalen. Dit wijst erop dat CEO Mary Barra eventuele plannen om weer de grootste autofabrikant ter wereld te worden, in de ijskast heeft gezet.

Opel heeft sinds 1999 geen winst gemaakt en draaide gemiddeld 1 miljard dollar per jaar verlies sinds het begin van de eeuw. 

Een sterke daling van het Britse pond na het Brexit-referendum vorig jaar torpedeerde de hoop op zwarte cijfers in het Verenigd Koninkrijk, waar GM ongeveer 250.000 voertuigen per jaar verkoopt onder het merk Vauxhall.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright 2017 Dow Jones & Company. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

18 augustus 2017, 22:14 - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 22:07 - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 21:30 - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

18 augustus 2017, 20:42 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
PEUGEOT toevoegen aan uw watchlist 18,07 -1,09% -0,20 18,27