Talpa verhoogt bod Telegraaf Media Groep nogmaals

Redactie ABM Financial News - 6 maart 2017, 07:01

John de Mol biedt nu 6,50 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Talpa heeft het voorgenomen bod op Telegraaf Media Groep verhoogd. Dit meldde het mediabedrijf van John de Mol zondagavond, nadat eerder op de dag TMG zei een akkoord te hebben bereikt met de combinatie Mediahuis en Van Puijenbroek over een bod van 6,00 euro per aandeel.

Talpa wil nu 6,50 euro per aandeel TMG betalen. Met deze prijs ligt De Mol boven de drempel van een concurrerend bod, zoals het consortium dit zondag in zijn persbericht vermeldde.

Talpa meldde verder dat het de raad van commissarissen van TMG op zaterdag 4 maart 2017 heeft bericht over het voornemen om het bod van 6,35 euro op TMG op korte termijn weer te verhogen, en laten weten de huidige impasse op te willen lossen en de RvC tijdig te informeren in verband met mogelijke aanstaande besluitvorming. Talpa heeft daarbij de RvC nogmaals verzocht de gesprekken met Talpa te hervatten.

Ondanks de herhaalde oproepen van Talpa aan de RvC om de gesprekken tussen Talpa en TMG te hervatten, constateerde Talpa dat "de RvC deze oproep naast zich heeft neergelegd. Door de gesprekken niet te hervatten heeft de RvC een gelijk speelveld tussen de verschillende partijen, zoals ook verzocht door een aantal stakeholders van TMG, illusoir gemaakt", aldus Talpa.

Akkoord

Zondag liet TMG nog weten een akkoord te hebben bereikt met de combinatie Mediahuis en Van Puijenbroek over een bod van 6,00 euro per aandeel. Tegelijk met dit akkoord liet TMG ook weten dat de raad van commissarissen het bestuur per direct heeft geschorst.

Het besluit om de twee bestuurders te schorsen was volgens de commissarissen "onvermijdelijk in verband met de belangen van TMG, haar onderneming en haar stakeholders, en meer in het bijzonder het bod van Mediahuis en VP Exploitatie en de daarmee beoogde toekomst voor TMG".

Talpa heeft kennis genomen van het gezamenlijke persbericht van Mediahuis en VP Exploitatie, dat wordt gecontroleerd door Van Puijenbroek, en TMG op 5 maart 2017 en zal op korte termijn haar positie en verdere stappen bekend maken.

Concurrerend Bod

TMG en het consortium lieten zondag weten ieder het merger protocol te mogen beëindigen indien "een bona fide derde partij een bod uitbrengt dat naar het redelijke oordeel van de raad van bestuur en de raad van commissarissen gunstiger is voor TMG, haar onderneming, haar duurzame succes en haar stakeholders dan het bod en een realistische mate van dealzekerheid kent en de biedprijs van 6,00 euro met ten minste 8 procent overstijgt", zo melden Mediahuis en VP Exploitatie.

Het bod van De Mol van 6,50 euro per aandeel ligt 0,02 euro dat een concurrerend bod tenminste moet zijn.

Het aandeel TMG sloot vrijdag op een groen Damrak 3,5 procent hoger op 6,35 euro.  

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Jongeren kiezen voor Snapchat in plaats van Facebook - eMarketer

Facebook onderdeel Instagram wel populair bij jeugd.

1 uur geleden - Lees verder

Herstel op Europese beurzen

Risicobereidheid weer even terug.

2 uren geleden - Lees verder

Beursblik: cijfers Intertrust bevestigen vermoedelijk voorlopige resultaten

Markt kijkt vooral uit naar beleggersdag in september.

2 uren geleden - Lees verder

Damrak sluit in het groen

Beleggers rustig richting Jackson Hole.

2 uren geleden - Lees verder

Beursblik: Barclays verwacht meer tegenwind voor ArcelorMittal

Winsttaxaties voor dit jaar omlaag bij Britse bank.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
TELEGRAA... toevoegen aan uw watchlist 5,25 0,00% 0,00 5,25