TMG herhaalt steun voor overnamebod Mediahuis/VP Exploitatie

Redactie ABM Financial News - 6 maart 2017, 19:17

Onderneming neemt kennis van verhoogd voorstel Talpa.

(ABM FN-Dow Jones) Telegraaf Media Groep heeft kennis genomen van het verhoogde overnamebod door Talpa, maar herhaalde de steun voor het bod van het consortium Mediahuis/VP Exploitatie. Dit meldde het mediabedrijf maandag nabeurs.

Talpa verhoogde afgelopen weekend het voorgenomen bod op TMG naar 6,50 euro per aandeel, wat volgens TMG evenwel niets veranderd aan de situatie en bovendien "geen kans van slagen" heeft. 

TMG bereikte afgelopen weekend evenwel een akkoord met het consortium over een overnamebod van 6,00 euro per aandeel TMG in contanten. Dit geeft een premie van 72 procent ten opzichte van de slotkoers op de dag voorafgaand aan de eerste aankondiging van 14 december 2016. Onder het bod behoudt TMG de eigen identiteit en het hoofdkantoor in Amsterdam. Ook blijven de redacties hun onafhankelijkheid en hun rechten onder de redactiestatuten behouden.

Het consortium van Mediahuis en VP Exploitatie bezit 59 procent van de aandelen TMG en wil, evenals TMG, hogere biedingen van Talpa niet overwegen. Wel staat het Talpa onverminderd toe om met het consortium overeenstemming te bereiken. 

"De raad van commissarissen bevestigt de aanbeveling en steun voor het bod van het consortium vanwege de overtuigende strategie van het consortium in combinatie met TMG, de dealzekerheid, de faire prijs en de overige [eerder toegelichte] redenen", aldus TMG. 

Het aandeel Telegraaf Media Groep sloot maandag op een rode beurs 2,4 procent hoger op 6,50 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update: Jaarvergadering AkzoNobel keurt agendapunten goed

Verzoek grootaandeelhouder Elliott over Bava al afgewezen.

50 minuten geleden - Lees verder

Eminence vindt verkoop belang ASM PT door ASMI onvoldoende

Aandeelhouder wil volledige afstoting belang.

1 uur geleden - Lees verder

Correctie: Philips doet kwart belang Philips Lighting van de hand

22,5 miljoen aandelen in de verkoop.

1 uur geleden - Lees verder

Groene koersen in Europa

Beurzen zetten opgaande lijn voort.

1 uur geleden - Lees verder

Rode cijfers voor Lavide

Zoektocht naar bestemming duurt voort.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
TELEGRAA... toevoegen aan uw watchlist 6,29 1,94% 0,12 6,17