Update: ArcelorMittal doet officieel bod op Ilva

Redactie ABM Financial News - 6 maart 2017, 15:41

Na overname wil staalgigant 2,3 miljard investeren.

(ABM FN-Dow Jones) ArcelorMittal heeft samen met Marcegaglia het bod op de Italiaanse staalfabriek Ilva geformaliseerd. Dit meldde de staalgigant maandag zonder nadere details te vermelden over de overnameprijs.

Ondanks het uitblijven van details omtrent de overnamesom, liet de staalreus wel weten na de overname 2,3 miljard euro te investeren in het bedrijf. Het concern is van plan circa 1,1 miljard euro te besteden aan het optimaliseren van de milieuprestaties van de faciliteiten. Daarnaast investeert ArcelorMittal in een Research & Development divisie in Taranto. De industriële kapitaaluitgaven zullen in totaal 1,2 miljard euro bedragen.

De grootste staalfabrikant is van plan om een productie van afgewerkte producten te realiseren van 9,5 miljoen ton. Daarnaast wil het bedrijf de productie van de drie hoogovens die momenteel operationeel zijn, opkrikken van het huidige niveau naar 6,0 miljoen ton per jaar in 2018. De staalreus is tevens van plan de afwerkcapaciteit te verhogen naar 4 miljoen ton staalplaten en wil de primaire productie op de lange termijn verhogen tot 8 miljoen ton staalplaten, aangevuld met 2 miljoen extra balken en hardstaal.

Half juni 2016 meldde ArcelorMittal al van plan te zijn de Italiaanse staalfabriek over te nemen.  

ArcelorMittal was niet direct beschikbaar voor commentaar.

Het aandeel ArcelorMittal noteerde maandag op een rood Damrak 2,2 procent lager op 8,23 euro.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursblik: IMCD doet mooie overname in Italie

Acquisitie versterkt positie op lokale en international markt.

41 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: uitspraak Koersplan positief voor Aegon

Slechts 10.000 tot 15.000 polissen geraakt.

42 minuten geleden - Lees verder

Delivery Hero stelt IPO prijs vast

Bezorgdienst verkoopt aandelen voor 25,50 euro per stuk.

54 minuten geleden - Lees verder

NS krijgt forse boete van ACM

Spoorbedrijf maakte misbruik van machtspositie.

1 uur geleden - Lees verder

OCI omhoog op overnamespeculatie

Amerikaans blog rept van afgewezen overnamebod.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ARCELOR ... toevoegen aan uw watchlist 20,16 1,51% 0,30 19,86
ARCELOR ... toevoegen aan uw watchlist 20,16 1,51% 0,30 19,86