Valuta: euro en dollar in evenwicht

Redactie ABM Financial News - 6 maart 2017, 09:34

Markt macht op Amerikaanse banendata en rentebesluiten.

(ABM FN-Dow Jones) De euro en de dollar houden elkaar maandag in evenwicht met een koers van 1,06 dollar in afwachting van de banendata uit de Verenigde Staten, het rentebesluit van de Europese Centrale Bank, het rentebesluit van de Federal Reserve van volgende week en de de verkiezingen in Nederland.

"Er staat de komend tien dagen wel het één en nader te gebeuren. Na de speech van de voorzitter van de Fed van afgelopen vrijdag is nu bijna 100 procent van de valutakenners van mening dat de rente volgende week woensdag wordt verhoogd. Dat is ook al in de koers verwerk", aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury. "Wij gaan daar ook van uit en zien dit jaar het aantal verhogingen op drie uitkomen", aldus de handelaar.

De Tweede Kamer-verkiezingen kunnen een graadmeter zijn voor de later dit jaar te houden presidentsverkiezingen in Frankrijk, waarbij vooral gelet wordt op het resultaat voor de PVV en wat dit kan betekenen voor Marine Le Pen.

Deze week staat in het teken van de banendata uit de Verenigde Staten met vrijdag het grote banenrapport over februari, donderdag de wekelijkse steunaanvragen en woensdag de groei van het aantal banen in de private sector, eveneens in februari.

Donderdag treedt de ECB met zijn rentebesluit naar buiten, waarbij geen rentewijziging wordt verwacht.

Dinsdag is de macro-economische agenda iets dynamischer dan het programma van maandag, met de groei van de economie over het vierde kwartaal. Maandag staan alleen de Amerikaanse fabrieksorders voor januari gepland.

"Daarmee is het deze week toch een belangrijke week met voor nu vooral een afwachtend marktsentiment", aldus Erdmann.

De euro noteerde maandag 1,0619 dollar, De dollar noteerde 113,62 yen. De euro noteerde 0,3 procent hoger ten opzichte van het Britse pond op 0,8669 pond.


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs weer onder druk

Focus op bijeenkomst OPEC in Sint Petersburg.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.