Wall Street richting klein verlies

Redactie ABM Financial News - 6 maart 2017, 21:37

Markten wachten op banenrapport.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen maandag na een rustige handelsdag af op een klein verlies.

De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,3 procent naar 2.376,55 punten, de Dow Jones index verloor 0,2 procent op 20.967,43 punten en de Nasdaq noteerde 0,3 procent lager op 5.854,24 punten.

Op macro-economisch vlak stonden enkel de Amerikaanse fabrieksorders geagendeerd. De fabrieksorders stegen op maandbasis in januari met 1,2 procent. Er was gerekend op een stijging met 1,0 procent. In december was sprake van een stijging met 1,3 procent.

China verlaagde afgelopen weekend de eigen groeiverwachting naar circa 6,5 procent, waar Beijing eerder nog mikte op een groei van het bruto binnenlands product van 6,5 tot 7,0 procent. Ook Noord-Korea drukte op de aandelenbeurzen, nadat Pyongyang in de nacht van zondag op maandag vier ballistische raketten lanceerde.

Olie noteerde maandag verdeeld. Een april-future West Texas Intermediate daalde 0,2 procent op 53,21 dollar, terwijl een mei-future Brent 0,2 procent duurder werd op 56,02 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,0584. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0600 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,0619 op de borden. 

Dinsdag krijgen beleggers cijfers over de handelsbalans en het consumentenkrediet te verwerken, op woensdag gevolgd door het ADP banenrapport. Dit banencijfer geldt als voorbode voor het officiële banenrapport, dat vrijdag verschijnt. De Europese Centrale Bank komt donderdag met het rentebesluit.

Bedrijfsnieuws

General Motors kondigde aan om Opel en Vauxhall te verkopen aan PSA Peugeot-Citroën voor 1,3 miljard euro. De financiële activiteiten van GM zullen worden overgenomen door Peugeot en BNP Paribas gezamenlijk, voor ongeveer 900 miljoen euro. Het aandeel General Motors daalde 1,0 procent. 

Deutsche Bank, ook in New York genoteerd, kondigde dit weekend aan om met een aandelenuitgifte 8 miljard euro op te halen. Verder zal de bank het verkoopproces rondom Postbank stopzetten en de activiteiten weer herintegreren. Ook zal de Duitse bank een minderheidsbelang in de vermogensbeheertak van de hand doen door middel van een beursgang in de komende twee jaar en andere activiteiten desinvesteren. Dit moet nog eens zo'n 2 miljard euro opleveren. Het aandeel Deutsche Bank kelderde in New York 4,0 procent.

Delta Air Lines verlaagde de verwachtingen voor het lopende eerste kwartaal, als gevolg van onder meer hogere brandstofkosten. De luchtvaartmaatschappij verwacht dat de gemiddelde omzet per passagier dit kwartaal op hetzelfde niveau uit komt als een jaar eerder, waar Delta eerder nog mikte op een stijging tot 2,0 procent. Het aandeel Delta Air Lines daalde 2,6 procent.

Bij een kippenboerderij die is aangesloten bij Tyson Foods in het Amerikaanse Tennessee is het eerste geval van vogelgriep in een jaar ontdekt. Dit bevestigden Tyson Foods, de overheid en functionarissen van het bedrijf zondag. Tyson Foods noteerde 2,2 procent lager.

GoPro kelderde 7,5 procent, nadat Goldman Sachs het advies voor het aandeel verlaagde van Neutraal naar Verkopen en het koersdoel neerwaarts bijstelde van 9,50 naar 6,00 dollar. Volgens de analisten kampt de maker van actiecamera's en drones met vele uitdagingen, waaronder de verzadigde markt voor actiecamera's, tegenvallende verkoopcijfers rond de Kerst en een teleurstellende stap naar de markt voor drones. 

Beursnieuweling Snap Inc, het bedrijf achter de populaire foto-app Snapchat, liet maandag een veer met een verlies van 9,0 procent. Donderdag maakte het bedrijf zijn opwachting op Wall Street, wat een onthaal kreeg met een koerswinst van tientallen procenten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Olieprijs onder druk

Beleggers bouwen posities af voor expiratie september-future.

36 minuten geleden - Lees verder

Amerikaanse toezichthouder bestudeert geplande beursgang Spotify - media

Muziekdienst wil directe notering aan NYSE zonder aandelenuitgifte.

2 uren geleden - Lees verder

Rode start Europese handelsweek

Nervositeit over Noord-Korea laait weer op.

2 uren geleden - Lees verder

Overname energiebedrijf Oncor door Berkshire Hathaway van de baan

Warren Buffetts investeringsbedrijf afgetroefd door andere koper.

3 uren geleden - Lees verder

Batenburg verdubbelt winst

Omzet 15 procent hoger.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.