Wall Street richting lagere opening

Redactie ABM Financial News - 6 maart 2017, 14:56

Amerikaanse banenrapport en centrale banken in focus.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street koerst maandag af op een lagere opening van Wall Street, onder andere vanwege de oplopende geopolitieke spanningen met Noord-Korea. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,4 procent in het rood.

Oplopende geopolitieke spanningen met Noord-Korea drukken maandag de risicobereidheid onder beleggers, na het nieuws dat Pyongyang in de nacht van zondag op maandag vier ballistische raketten heeft afgeschoten. "Geopolitieke ontwikkelingen staan op de voorgrand met het wapengekletter van Noord-Korea, de verlaging van de economische groeiverwachtingen van China en het nieuws dat de Franse presidentskandidaat Fillon weigert de handdoek in de ring te gooien", meldden analisten van Accendo Markets.

Marktanalist Mati Greenspan van eToro voorziet een trage start van de week, waarbij de focus met name uitgaat naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank en het Amerikaans banenrapport, op achtereenvolgens donderdag en vrijdag. Beleggers zijn volgens de marktanalist nog steeds druk met het verwerken van de woorden van voorzitter Janet Yellen van de Amerikaanse Federal Reserve afgelopen vrijdag. Yellen leek de markt voor te bereiden op een renteverhoging medio maart, waardoor de kans op een renteverhoging in maart volgens Greenspan is gestegen tot maar liefst 96 procent.

"Normaliter zou het Amerikaans banenrapport aan de vooravond van de beleidsvergadering van de Federal Reserve de belangrijkste focus zijn, maar gezien alle commentaren vorige week zou het ministerie van Arbeid [komende vrijdag] met een buitengewoon zwak nummer moeten komen om de centrale bank van gedachten te doen veranderen", aldus Jim Reid van Deutsche Bank. Economen rekenen op een stijging van het aantal banen van 200.000.

Op macro-economisch vlak staan maandag in de Verenigde Staten slechts de fabrieksorders in januari geagendeerd.

Olie noteerde maandag in het rood. Een april-future West Texas Intermediate daalde 0,3 procent op 53,16 dollar, terwijl een mei-future Brent 0,3 procent goedkoper werd op 55,72 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0603. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0610 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,0619 op de borden.

Bedrijfsnieuws

General Motors kon voorbeurs rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de autofabrikant bekendmaakte het verlieslatende Opel in Europa te verkopen voor ongeveer 2,2 miljard euro aan Peugeot. Het aandeel daalde 1,1 procent.

Deutsche Bank, dat tevens genoteerd is in de Verenigde Staten, verloor in de elektronische handel voorbeurs 4,3 procent, nadat de Duitse bank dit weekend bekendmaakte met de uitgifte van nieuwe aandelen 8 miljard euro op te willen halen. Ook zal Deutsche Bank de komende twee jaar nog eens voor 2 miljard euro aan activiteiten verkopen.

21st Century Fox kan mogelijke rekenen op aandacht van beleggers, nadat superherofilm 'Logan' gedurende het openingsweekend in de Verenigde Staten en Canada 85,3 miljoen dollar ophaalde. Er was voorbeurs nog geen handel in het aandeel.

Bij een kippenboerderij die is aangesloten bij Tyson Foods in het Amerikaanse Tennessee is het eerste geval van vogelgroep in een jaar ontdekt. Dit bevestigden Tyson Foods, de overheid en functionarissen van het bedrijf zondag. Tyson Foods noteerde in de elektronische handel voorbeurs 2,4 procent lager.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,1 procent hoger op 2.383,12 punten. De Dow Jones index eindigde vlak op 21.005,71 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,2 procent naar 5.870,75 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen sluiten in het groen

Markten nog in afwachting van belastingplannen Trump.

36 minuten geleden - Lees verder

Vopak en Exmar breken deal af

Geen kans op slagen vereisten voor overeenkomst.

44 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen weer van start.

57 minuten geleden - Lees verder

Unibail-Rodamco krijgt goedkeuring voor dividend

Uitkering bedraagt 10,20 euro per aandeel.

1 uur geleden - Lees verder

Damrak eindigt licht in het groen

Bedrijfscijferseizoen zet door.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.