Amerikaanse futures wijzen op lagere opening

Redactie ABM Financial News - 7 maart 2017, 12:51

Neerwaartse trend duurt voort.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen dinsdag rond het middaguur op een lagere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,2 procent in het rood.

Daarmee zetten de Amerikaanse aandelenmarkten de neerwaartse trend van een dag eerder voort. Analisten wijten de verkoopgolf voor een deel aan de geopolitieke zorgen, nadat Noord-Korea in de nacht van zondag op maandag een ballistische rakettest uitvoerde.

"Aanhoudende geopolitieke zorgen zijn de oorzaak, maar de groeiende scepsis over de koerswinstverhouding van bijna 18 in een markt waar de herzieningen van de winst per aandeel negatief noteren is relevanter", aldus strateeg Ian Williams van Peel Hunt.

Op macro-economisch vlak staat voorbeurs de Amerikaanse handelsbalans van januari geagendeerd, gevolgd door het Amerikaans consumentenkrediet van januari.

Olie noteerde dinsdag in het rood. Een april-future West Texas Intermediate steeg 0,3 procent op 53,35 dollar, terwijl een mei-future Brent 0,2 procent duurder werd op 56,13 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0579. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0595 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0583 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Brown-Forman, de moedermaatschappij van Jack Daniel's, noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,0 procent lager. Het concern publiceert voorbeurs kwartaalcijfers.

De kwartaalresultaten van de retailers Dick's Sporting Goods en The Michaels Companies staan tevens voorbeurs geagendeerd en noteren respectievelijk 0,5 en 0,3 procent hoger.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,3 procent lager op 2.375,31 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het rood op 20.954,34 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,4 procent op 5.849,17 punten

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Jongeren kiezen voor Snapchat in plaats van Facebook - eMarketer

Facebook onderdeel Instagram wel populair bij jeugd.

1 uur geleden - Lees verder

Herstel op Europese beurzen

Risicobereidheid weer even terug.

1 uur geleden - Lees verder

Beursblik: cijfers Intertrust bevestigen vermoedelijk voorlopige resultaten

Markt kijkt vooral uit naar beleggersdag in september.

2 uren geleden - Lees verder

Damrak sluit in het groen

Beleggers rustig richting Jackson Hole.

2 uren geleden - Lees verder

Beursblik: Barclays verwacht meer tegenwind voor ArcelorMittal

Winsttaxaties voor dit jaar omlaag bij Britse bank.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.