Australische centrale bank laat rente ongemoeid

Redactie ABM Financial News - 7 maart 2017, 07:05

Refirente blijft 1,50 procent.

(ABM FN-Dow Jones) De Australische centrale bank heeft het belangrijkste rentetarief conform verwachting laten staan op 1,50 procent. Dit bleek dinsdag uit het rentebesluit van de Reserve Bank of Australia.

Het besluit om de rente niet te wijzigen, sluit aan op de aanhoudende groei van de economie en het halen van de inflatiedoelstelling op termijn, zo stelde bank die wees op een aangetrokken consumenten- en ondernemersvertrouwen.

Het beleidsorgaan meldde over het afgelopen jaar verder een gestegen export en een stijging van het investeringsniveau buiten de mijnbouwactiviteiten om.

De verwachtingen blijven volgens de RBA ondersteund worden door het het lage renteniveau. Financiële instellingen blijven in staat geld uit te lenen.

De indicatoren voor de arbeidsmarkt blijven volgens de centrale bank een verdeeld, terwijl de inflatie zich op een redelijk laag niveau bevindt. De onderliggende blijft naar verwachting voor enige tijd laag. In de loop van 2017 wordt wel een inflatiepeil voorzien van boven de 2 procent, terwijl het onderliggende niveau een meer geleidelijke trend laat zien.

Tot besluit de huizenmarkt: in sommige markten zijn de huizenprijzen sterk opgelopen, in andere is er juist sprake van prijsdruk. De hypotheekrente stijgt in het laagste tempo in twintig jaar. De laatste maanden zijn er meer hypotheken gegeven met op de achtergrond wel strengere regels.

De Australische dollar noteerde dinsdagochtend 0,6 procent hoger op 0,7623 Amerikaanse dollar. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Olieprijs onder druk

Beleggers bouwen posities af voor expiratie september-future.

36 minuten geleden - Lees verder

Amerikaanse toezichthouder bestudeert geplande beursgang Spotify - media

Muziekdienst wil directe notering aan NYSE zonder aandelenuitgifte.

2 uren geleden - Lees verder

Rode start Europese handelsweek

Nervositeit over Noord-Korea laait weer op.

2 uren geleden - Lees verder

Overname energiebedrijf Oncor door Berkshire Hathaway van de baan

Warren Buffetts investeringsbedrijf afgetroefd door andere koper.

3 uren geleden - Lees verder

Batenburg verdubbelt winst

Omzet 15 procent hoger.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.