Australische centrale bank laat rente ongemoeid

Redactie ABM Financial News - 7 maart 2017, 07:05

Refirente blijft 1,50 procent.

(ABM FN-Dow Jones) De Australische centrale bank heeft het belangrijkste rentetarief conform verwachting laten staan op 1,50 procent. Dit bleek dinsdag uit het rentebesluit van de Reserve Bank of Australia.

Het besluit om de rente niet te wijzigen, sluit aan op de aanhoudende groei van de economie en het halen van de inflatiedoelstelling op termijn, zo stelde bank die wees op een aangetrokken consumenten- en ondernemersvertrouwen.

Het beleidsorgaan meldde over het afgelopen jaar verder een gestegen export en een stijging van het investeringsniveau buiten de mijnbouwactiviteiten om.

De verwachtingen blijven volgens de RBA ondersteund worden door het het lage renteniveau. Financiële instellingen blijven in staat geld uit te lenen.

De indicatoren voor de arbeidsmarkt blijven volgens de centrale bank een verdeeld, terwijl de inflatie zich op een redelijk laag niveau bevindt. De onderliggende blijft naar verwachting voor enige tijd laag. In de loop van 2017 wordt wel een inflatiepeil voorzien van boven de 2 procent, terwijl het onderliggende niveau een meer geleidelijke trend laat zien.

Tot besluit de huizenmarkt: in sommige markten zijn de huizenprijzen sterk opgelopen, in andere is er juist sprake van prijsdruk. De hypotheekrente stijgt in het laagste tempo in twintig jaar. De laatste maanden zijn er meer hypotheken gegeven met op de achtergrond wel strengere regels.

De Australische dollar noteerde dinsdagochtend 0,6 procent hoger op 0,7623 Amerikaanse dollar. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos grootste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit in het groen

Herstel na dalingen voorgaande dag.

Gisteren - Lees verder

Wall Street in het groen

Herstel na dalingen voorgaande dag.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit hoger

Stijging olievoorraden minder hard dan voorzien.

Gisteren - Lees verder

TNT Express geraakt door virus

Moederbedrijf FedEx spreekt van aanzienlijke impact.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.