Beursblik: Altice ziet resultaten aantrekken

Redactie ABM Financial News - 7 maart 2017, 12:21

Franse kabelaar profiteert volgens Deutsche Bank van regulering en overnames.

(ABM FN-Dow Jones) Altice heeft in het afgelopen jaar zowel de omzet als het aangepast bedrijfsresultaat zien aansterken ten opzichte van 2015. Dit bleek uit een door ABM Financial News verkregen analistenconsensus. 

Analisten gaan voor het vierde kwartaal van 2016 uit van een aangepast bedrijfsresultaat (EBITDA) van 2.327 miljoen euro, terwijl de omzet grofweg in lijn met eerdere kwartalen zou uitkomen op 5.987 miljoen euro. Opgeteld met de resultaten uit eerdere kwartalen zou dit voor heel 2016 een aangepast bedrijfsresultaat betekenen van 8.533 miljoen euro tegen een omzet van 21.964 miljoen euro. 

In 2015 realiseerde Altice nog een aangepaste EBITDA van 6.671 miljoen euro met een omzet van 17.495 miljoen euro. 

Het gaat om zogenoemde pro forma cijfers, inclusief de resultaten van de overgenomen Amerikaanse bedrijven Suddenlink en Optimum, en zonder Cabovisao en ONI en de mobiele activiteiten op La Reunion en Mayotte, die zijn verkocht.

Nadat Altice in de afgelopen jaren veel overnames in Europa heeft gedaan, is het vizier inmiddels op Amerika gericht. Ook hier worden de acquisities vooral met schulden gefinancierd. Analisten van Deutsche Bank verwachten dat de nettoschuld van de kabelaar ultimo 2016 uitkwam op 49,3 miljard euro, beduidend meer dan de 35,6 miljard euro ultimo 2015.

De marktvorsers van Deutsche Bank, die een Houden advies op Altice hebben, kijken vooral uit naar de verwachtingen over een consolidatie in de telecommarkt en de ontwikkeling van activiteiten in de Verenigde Staten, waar er volgens Deutsche Bank sprake is van een "sterk momentum". Goldman Sachs verwacht dat Altice voor 3,3 miljard tot 7,3 miljard euro kan profiteren in netto contante waarde van consolidatie in de markt. 

Verder kunnen potentiële belastinghervormingen in de Verenigde Staten volgens de Amerikaanse zakenbank de Franse kabelaar in de kaart spelen. Goldman Sachs verwacht dat de resultaten over het vierde kwartaal van 2016 een positieve katalysator kunnen zijn voor het aandeel. De Amerikaanse zakenbank heeft een koopadvies op de Franse kabelaar met een notering aan het Damrak.

Bij publicatie van de cijfers over het derde kwartaal in november, bevestigde Altice de eerder uitgesproken verwachtingen voor heel 2016. Daarmee gaat het kabelbedrijf dit jaar uit van een omzetverbetering op een geconsolideerde basis en een stijging van het aangepaste bedrijfsresultaat van ongeveer 5 procent. Door een versnelling van de investeringen zal de operationele vrije kasstroom vermoedelijk wel vlak tot licht lager uitvallen dan in 2015, toen deze nog 3.350 miljoen euro bedroeg.

Op een groen Damrak koerste het aandeel Altice dinsdag 0,2 procent lager op 20,22 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Einde verhaal voor tweetal Italiaanse banken

ECB steekt geen reddende hand toe.

51 minuten geleden - Lees verder

Macro-agenda richtlijn komende week

Jaarvergadering Value8 trekt de aandacht.

1 uur geleden - Lees verder

Nederlandse levensverzekeringen zeer verlieslatend

Uitkeringen bijna anderhalf keer de premie-inkomsten.

3 uren geleden - Lees verder

Terugdraaien QE zadelt landen op met hogere financieringskosten - BIS

Ongerechtvaardigde kritiek op centrale banken ligt op de loer.

3 uren geleden - Lees verder

BlackRock iets groter in AkzoNobel

Belang van ruim vier procent.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ALTICE toevoegen aan uw watchlist 22,12 -1,47% -0,33 22,45