Beursblik: Boskalis boekt lager bedrijfsresultaat

Redactie ABM Financial News - 7 maart 2017, 13:01

Ook omzet maritiem dienstverlener naar verwachting flink onder druk.

(ABM FN-Dow Jones) Boskalis heeft in het afgelopen boekjaar naar verwachting een fors lager bedrijfsresultaat geboekt, vanwege de aanhoudend moeilijke marktomstandigheden. Dit verwachten drie door ABM Financial News geraadpleegde analisten in aanloop naar de jaarcijfers, die woensdag voorbeurs verschijnen.

Half februari meldde Boskalis over 2016 een non-cash impairmentlast van 840 miljoen euro te nemen op het service gerelateerde deel van de offshore olie- en gasactiviteiten, vanwege verslechterende omstandigheden.

Boskalis boekte in 2016 naar verwachting een bedrijfsresultaat (EBITDA) van 590 miljoen euro, versus 884,7 miljoen euro een jaar eerder. De omzet bedroeg 2,5 miljard euro, in vergelijking tot 3,2 miljard euro een jaar eerder.

Het orderboek komt naar verwachting uit op 2,9 miljard euro, versus 2,5 miljard euro eind 2015 en 2,9 miljard ultimo september 2016.

"Wij verwachten dat het management voorzichtig zal zijn omtrent de korte tot middellange vooruitzichten van de olie- en gasmarkt", aldus analist Tijs Hollestelle van ING, toevoegend niet te verwachten dat het concern zich zal uitspreken over een mogelijke omslag in marktomstandigheden. De analist verwacht wel dat Boskalis zal spreken van een stabiele baggermarkt en positiever zal zijn over de marktvooruitzichten in de offshore windenergie, decommissioning en mogelijk een aantal andere niche-markten.  Hollestelle hanteert een Houden advies met een koersdoel van 31,50 euro.

Analist Dirk Verbiesen van KBC Securities zei eveneens te verwachten dat Boskalis een update geeft over de mogelijkheden in de baggermarkt de komende jaren en de positionering en ambities van Boskalis in de markt voor offshore windenergie. Verbiesen hanteert een Accumuleren advies met een koersdoel van 37,00 euro.

Het aandeel Boskalis noteerde dinsdag op een groen Damrak 0,5 procent hoger op 34,72 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursblik: Barclays verhoogt koersdoel TomTom

Koersdoel naar 6,75 euro.

20 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: NSI bezig met herstel

Winst per aandeel en huuropbrengsten boven verwachting.

24 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: S&P verlaagt koersdoel voor AkzoNobel

Koersdoel omlaag naar 80 euro.

26 minuten geleden - Lees verder

Interesse Shell voor overname Equis Energy - media

Ook Japanse Softbank onder potentiele bieders.

31 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: Intertrust sterk afgewaardeerd na waarschuwing

Deutsche Bank voorzag bescheidener verlies.

32 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BOSKALIS... toevoegen aan uw watchlist 29,91 0,61% 0,18 29,73