Beursblik: goede outlook TKH

Redactie ABM Financial News - 7 maart 2017, 11:52

NIBC spreekt van bijzonder sterk vierde kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) De prestaties van TKH Group waren bijzonder sterk in het vierde kwartaal, in alle divisies maar toch vooral in Industrial Solutions, waar de orderinstroom voor bandenbouwmachines sterk herstelde. Dit concludeerde analist Martijn den Drijver van NIBC.

Volgens Den Drijver was de EBITA-marge in de tweede helft van het jaar met 15,3 procent erg sterk, als gevolg van een toegenomen bezettingsgraad in het onderdeel dat bandenbouwmachines maakt. De hogere marge is volgens de analist wel voor een deel kunstmatig, omdat benodigde werkzaamheden, met lagere marges, in eerdere kwartalen al zijn verricht. Desalniettemin beoordeelde hij de marge als sterk.

Het bedrijfsresultaat (EBITA) over heel 2016 kwam boven de verwachting uit, ondanks dat TKH voor 5 miljoen tot 9 miljoen euro meer kwijt was aan investeringen in innovatie, productiefaciliteiten en de ontwikkeling van nieuwe producten. De EBITA kwam uit op 147 miljoen euro, waar NIBC op 141 miljoen euro rekende.

Ondanks dat TKH ietwat voorzichtig was in wat algemene opmerkingen over de toekomst, noemt NIBC de outlook voor dit jaar toch "erg robuust", met name vanwege de positieve ontwikkelingen in de bandenbouw activiteiten.  

Het advies van NIBC op TKH is Houden met een koersdoel van 39,00 euro. Op een licht hoger Damrak noteerde het aandeel dinsdag 5,5 procent hoger.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs weer onder druk

Focus op bijeenkomst OPEC in Sint Petersburg.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
TKH GROUP toevoegen aan uw watchlist 51,07 -0,91% -0,47 51,54