Beursblik: Heijmans ontvangt goede verkoopprijs Oevermann

Redactie ABM Financial News - 7 maart 2017, 08:56

Bouwer kan dit jaar volgens NIBC de schulden wegwerken.

(ABM FN-Dow Jones) Heijmans heeft met de verkoop van het Duitse Oevermann een beter dan verwachte prijs ontvangen, waardoor de nettoschuld van de bouwer tegen het einde van het jaar op nul uit kan komen. Dit stelde analist Edwin de Jong van NIBC Markets dinsdag. 

Heijmans verkocht Oevermann voor een bedrag van 60 miljoen euro in contanten, wat voor de bouwer zal resulteren in een boekwinst van circa 15 miljoen euro. De Jong noemde de verkoopopbrengst "veel hoger" dan voorzien, waardoor de schuldpositie van Heijmans aanzienlijk zal verbeteren. 

Bovendien kan de bouwer zich nu volgens de marktvorser beter concentreren op de Nederlandse activiteiten, hetgeen De Jong "al uitdagend genoeg" noemt. De analist verwacht namelijk dat het betere bouwklimaat zal leiden tot hogere prijzen voor onderaannemers. 

NIBC mikt voor de eerste helft van 2017 voor Heijmans op een positief onderliggend bedrijfsresultaat (EBIT) van circa 0, mede door de "voortvarende aanpak" van de nieuwe CEO Ton Hillen. In heel 2017 kan de EBIT verder verbeteren naar 13 miljoen euro, denkt De Jong.

NIBC Markets handhaafde het koopadvies op Heijmans met een koersdoel van 10,00 euro. Op een rood Damrak sloot het aandeel Heijmans maandag 2,6 procent lager op 7,11 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursblik: zwakke jaarstart verwacht voor Flow Traders

Trend lijkt volgens ABN AMRO aan te houden in april.

31 minuten geleden - Lees verder

Wall Street richting hogere opening

Dollar onder druk door zorgen over Trump.

31 minuten geleden - Lees verder

Amerikaanse woningbouw daalt onverwacht

Minder bouwvergunningen afgegeven in april.

45 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: winst ABN AMRO stijgt door lagere spaarrente

Minder vrijvallende kredietvoorzieningen verwacht.

1 uur geleden - Lees verder

Valuta: Zweedse kroon onder druk

Zweedse centrale bank overweegt aanpassing in inflatievisie.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
HEIJMANS toevoegen aan uw watchlist 7,26 0,97% 0,07 7,19