Beursblik: IMCD ziet resultaten aantrekken

Redactie ABM Financial News - 7 maart 2017, 14:37

Concern gaf eerder aan groei van bedrijfsresultaat te voorzien.

(ABM FN-Dow Jones) IMCD heeft over 2016 de resultaten zien aantrekken en voldeed daarmee aan de eigen doelstellingen. Dit bleek uit een rondgang onder analisten door ABM Financial News in aanloop naar de jaarcijfers van de distributeur van chemische producten en voedingsingrediënten, die woensdag voorbeurs verschijnen.

Op 16 november meldde IMCD bij de rapportage over de eerste negen maanden voor heel 2016 een verdere groei van het bedrijfsresultaat te voorzien, in te zetten op autonome groei en te blijven kijken naar nieuwe acquisities.

Het concern maakte op 1 maart bekend de overname van het resterende belang van 20 procent in de Amerikaanse sectorgenoot M.F. Cachat te hebben afgerond. De 100 procent dochter is inmiddels omgedoopt in IMCD US. Omdat de resultaten van Cachat al volledig meetelden in de bedrijfsresultaten, heeft de laatste transactie daar geen invloed op, meldde IMCD.

Kepler Cheuvreux voorziet een 15,6 procent hoger operationeel resultaat (EBITA) van 148 miljoen en een stijging van de nettowinst met 19,3 procent tot 104 miljoen euro, ofwel 1,98 euro per aandeel. Analist Peter Olofsen hanteert een Houden advies met een koersdoel van 26,00 euro.

Over 2015 boekte IMCD nog een omzet van 1.530 miljoen euro met een 17 procent hoger operationeel bedrijfsresultaat van 128 miljoen euro en een nettowinst voor amortisatie en eenmalige posten van 87,2 miljoen euro.

Berenberg verhoogde eind februari het advies voor IMCD van Houden naar Kopen en stelde het koersdoel opwaarts bij van 38,00 naar 51,00 euro. De analisten constateerden dat IMCD sterke kasstromen genereert en wezen verder op de cyclische en structurele groei in de distributiemarkt voor chemische grondstoffen voor de middellange en lange termijn.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel IMCD dinsdag 0,1 procent hoger op 45,33 euro.

 

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: beperkt herstel voor AEX

Verzekeraars gevraagd na opgelopen rente.

7 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: rechtbank minder negatief voor verzekeraars dan Kifid

Koerswinst verzekeraars na uitspraak in woekerpolisdossier.

7 minuten geleden - Lees verder

Update: OCI omhoog op overnamespeculatie

Amerikaans blog rept van afgewezen overnamebod.

9 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: IMCD doet mooie overname in Italie

Acquisitie versterkt positie op lokale en international markt.

48 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: uitspraak Koersplan positief voor Aegon

Slechts 10.000 tot 15.000 polissen geraakt.

49 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
IMCD N.V. toevoegen aan uw watchlist 47,63 0,44% 0,21 47,38