Beursblik: omzetgroei DPA blijft achter bij verwachting NIBC

Redactie ABM Financial News - 7 maart 2017, 10:05

Dividendvoorstel ruim beter dan voorzien.

(ABM FN-Dow Jones) De gerapporteerde omzetgroei van DPA Group over 2016 van 8 procent viel lager uit dan verwacht. Dit bleek dinsdag uit een analyse van NIBC dat rekende op een stijging met 13 procent.

Analist Johan van den Hooven schreef de groei van de jaaromzet vrijwel volledig toe aan overnames, terwijl de autonome groei van de eigen professionals met 5 procent contrasteerde met de groei daarvan met 7 procent in het derde kwartaal en 8 procent in het eerste halfjaar. Volgens Van den Hooven kan dat een signaal zijn dat er een groeivertraging in het vierde kwartaal optrad.

De analist wijst verder op de omzetdaling bij freelancers met 11 procent voor het hele jaar, terwijl de eerste helft hier een afname liet zien van 6 procent. Volgens Van den Hooven lijkt deze versnelling het verschil te verklaren tussen de gerapporteerde omzetgroei een de raming van NIBC.

Tegelijkertijd was de brutowinst met een stijging van 140 basispunten beter dan de verwachting van Van den Hooven. Het dividendvoorstel van 0,06 euro per aandeel DPA ligt twee keer zo hoog als NIBC had ingeprijsd.

Het advies voor het aandeel DPA luidt bij NIBC Kopen met een koersdoel van 2,00 euro.

Het aandeel DPA noteerde dinsdag op een licht hoger Damrak 1,8 procent hoger op 1,73 euro.   

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

Gisteren - Lees verder

AEX stijgt in week die in mineur eindigt

Amsterdamse hoofdgraadmeter op weekbasis half procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
DPA toevoegen aan uw watchlist 1,67 0,00% 0,00 1,67