Beursblik: Wolters Kluwer doet forse overname

Redactie ABM Financial News - 7 maart 2017, 17:02

Hoge prijs wijst volgens ABN AMRO op sterk margepotentieel.

(ABM FN-Dow Jones) De overname van Tagetik door Wolters Kluwer valt op door zijn relatief grote omvang en doordat het bedrijf een speciale divisie opricht om de Italiaanse acquisitie in onder te brengen. Dit zei analist Konrad Zomer van ABN AMRO tegen ABM Financial News.

Wolters Kluwer betaalt 300 miljoen euro, fors meer dan de 160 miljoen euro die het concern vorig jaar aan overnames uitgaf en volgens Zomer ook een vrij hoge prijs voor een bedrijf met een jaaromzet van 57 miljoen euro. "Maar ik weet nog niets over de winstgevendheid."

De hoge aankoopprijs betekent vermoedelijk dat Wolters Kluwer met de nieuwe activiteit in de toekomst goede marges verwacht te behalen. Die marges worden momenteel nog gedrukt door investeringen in productontwikkeling en marketing, meldden de bedrijven dinsdag. "Het is alleen maar goed om daarin te investeren", meende Zomer. 

De vorming van een apart bedrijfsonderdeel Corporate Performance Solutions onderstreept dat het geen kleine transactie is, constateerde de analist. De divisie Tax and Accounting is een succesvol kernbedrijf van Wolters waar nu een kleiner bedrijf bij wordt gekocht, zei Zomer. Deze overname zou volgens de marktvorser goed passen in het productenpalet van de divisie.

ABN AMRO heeft een koopadvies op Wolters Kluwer met een koersdoel van 38,00 euro. Het aandeel noteerde dinsdag op een rood Damrak 0,5 procent lager op 37,98 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update: Jaarvergadering AkzoNobel keurt agendapunten goed

Verzoek grootaandeelhouder Elliott over Bava al afgewezen.

53 minuten geleden - Lees verder

Eminence vindt verkoop belang ASM PT door ASMI onvoldoende

Aandeelhouder wil volledige afstoting belang.

1 uur geleden - Lees verder

Correctie: Philips doet kwart belang Philips Lighting van de hand

22,5 miljoen aandelen in de verkoop.

1 uur geleden - Lees verder

Groene koersen in Europa

Beurzen zetten opgaande lijn voort.

1 uur geleden - Lees verder

Rode cijfers voor Lavide

Zoektocht naar bestemming duurt voort.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
WOLTERS ... toevoegen aan uw watchlist 38,59 -0,54% -0,21 38,80