Exxon Mobil investeert 20 miljard dollar

Redactie ABM Financial News - 7 maart 2017, 08:14

Sectorgenoot Chevron zal naar verwachting deze week soortgelijke plannen onthullen.

(ABM FN-Dow Jones) Exxon Mobil is van plan om ongeveer 20 miljard dollar te investeren in raffinaderijen, pertrochemische fabrieken en andere projecten in en rond de Golf van Mexico. Dit meldde CEO Darren Woods maandag laat.

Het investeringsplan betreft in totaal 11 projecten en is gericht op het creëren van nieuwe afzetmarkten voor Amerikaanse aardgas. De CEO sprak tijdens de jaarlijkse CERAWeek conferentie. Vorige week meldde de energiereus al van plan te zijn de productie uit zijn schalie-velden in de Verenigde Staten in het komende decennium bijna te willen verdubbelen.

Sectorgenoot Chevron zal naar verwachting deze week soortgelijke plannen onthullen. Volgens Tudor Pickering Holt & Co. zou de productie van Chevron in het Permian-veld in West-Texas en Nieuw Mexico per 2020 900.000 vaten olie-equivalent kunnen bedragen. Dit zou betekenen dat de productie van slechts één bedrijf in slechts één gebied de productie evenaart van grote mondiale concurrenten zoals Azerbeidzjan.

Exxon's aankondiging onderstreept de mate waarin nieuwe technologie de toegang biedt tot nieuwe voorraden, waardoor het machtsevenwicht in de mondiale energiemarkt verschuift. Hoewel de OPEC en andere olieproducten vorig jaar een verlaging van de productie aankondigden om de daling van de olieprijs een halt toe te roepen voerden Amerikaanse producenten en masse hun productie op. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright 2016 Dow Jones & Company, Inc. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meeste fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street kleurt groen

Sentiment onder beleggers blijft positief.

Gisteren - Lees verder

Wall Street richting hoger slot

Sentiment onder beleggers blijft positief.

Gisteren - Lees verder

Glencore bevestigt interesse in Bunge

Amerikaanse graanhandelaar heeft ondernemingswaarde van 15 miljard dollar.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs loopt verder op

Markt wacht op OPEC bijeenkomst.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.