Herstel orderinstroom bandenbouwsegment TKH

Redactie ABM Financial News - 7 maart 2017, 07:57

Resultaten hoger in vierde kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) TKH Group heeft in het vierde kwartaal hogere resultaten behaald, terwijl de orderinstroom voor machines die banden produceren herstel lieten zien. Dit bleek dinsdagochtend voorbeurs uit resultaten van het technologiebedrijf uit Haaksbergen.

Het bedrijfsresultaat (EBITA) steeg in de laatste drie maanden van het jaar met 15,9 procent op jaarbasis naar 46,2 miljoen euro. De aangepaste nettowinst steeg met 10,3 procent van 27,9 miljoen naar 30,8 miljoen euro.

TKH zei dat de stijging van het bedrijfsresultaat vooral gedragen werd door onderdeel Industrial Solutions, waar TKH's belangrijke bandenbouwmachines toe behoren. Volgens het Haaksbergse concern was er herstel zichtbaar in de orderinstroom van deze activiteiten naar 89 miljoen euro in het vierde kwartaal.

Analisten stelden in hun vooruitblikken dat de orderinstroom voor het bandenbouwonderdeel het belangrijkste onderdeel is van de vandaag gepresenteerde cijfers. Analist Tijs Hollestelle van ING stelde dat een orderniveau van 65 miljoen tot 75 miljoen euro acceptabel zou zijn voor de markt. Een daadwerkelijk hoger niveau zou volgens de marktvorser tot een positieve koersreactie kunnen leiden.

"Hoewel de orderintake in China nog altijd op een laag niveau ligt, is de orderintake in het vierde kwartaal bij de top 5-bandenbouwers toegenomen", zei bestuursvoorzitter Alexander van der Lof in een toelichting op de kwartaalcijfers. De topman sprak van een goed vierde kwartaal waarin TKH de vruchten plukte van voorbereidingen die in de voorgaande kwartalen werden getroffen met betrekking tot het inrichten van de productiecapaciteit.

De omzet van TKH nam afgelopen kwartaal toe met ruim 5 procent naar 362,3 miljoen euro. Autonoom stegen de inkomsten met 4,8 procent. In het derde kwartaal daalde de omzet autonoom nog juist met 2,1 procent. 

Outlook

TKH ziet dit jaar een "betere uitgangspositie voor groei in 2017 ten opzichte van een jaar geleden". Op basis hiervan verwacht de onderneming in de komende drie tot vijf jaar dat de omzet met 300 miljoen tot 500 miljoen euro kan groeien.

Zoals gebruikelijk verschaft TKH pas in de zomer een meer concrete outlook voor 2017. 

2016

Over heel 2016 genomen was sprake van een omzetdaling van 2,5 procent naar 1.341,0 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat daalde met 3,3 procent naar 146,5 miljoen euro en de aangepaste nettowinst daalde van 99,9 miljoen naar 94,4 miljoen euro.

Het technologiebedrijf stelt voor een dividend uit te keren van 1,10 per aandeel, gelijk aan de uitkering over 2015.

Het aandeel TKH Group sloot maandag 0,4 procent lager op 38,98 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen omlaag naar 95,4 procent.

58 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Na aantal rustige dagen weer wat meer actie.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Goed gevulde agenda.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: Nederlandse bedrijven

Cijferseizoen over hoogtepunt heen.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
TKH GROUP toevoegen aan uw watchlist 49,60 -1,25% -0,63 50,23