Oeso ziet voor volgend jaar iets meer groei wereldeconomie

Redactie ABM Financial News - 7 maart 2017, 13:27

Groei niet vrij van risico's.

(ABM FN-Dow Jones) De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling heeft de groeivooruitzichten voor de mondiale economie voor 2018 licht hoger gesteld dan over 2017. Dit bleek woensdag uit de tussentijdse outlook van de Oeso.

De wereldeconomie groei volgens de organisatie naar verwachting in 2018 met 3,6 procent tegen 3,3 procent voor dit jaar.

Niettemin ziet de Oeso de groei niet vrij van risico's, zoals toenemend protectionisme, financiële kwetsbaarheid en uiteenlopende rentebeleid.

Voor de Verenigde Staten is de verwachting dat de groei dit jaar uitkomt op 2,4 procent, 10 basispunten boven de raming van november 2016. Voor 2018 ligt de taxaties op een groei van 2,8 procent, 20 basispunten onder een eerder taxatie.

China groeit naar verwachting in 2017 met 6,5 procent, 0,1 procentpunt boven een eerdere raming, en in 2018 met 6,3 procent 0,2 procentpunt boven een eerdere raming.

In Japan neemt de economie in 2017 met 1,6 procent toe, aldus de Oeso. Dat is 40 basispunten meer dan in de voorgaande raming. Voor volgend jaar dijt de economie 0,8 procent uit, gelijk aan de raming in november.

De economie van het Verenigd Koninkrijk stijgt volgens de Oeso met 1,6 procent in 2017, eveneens een opwaartse bijstelling met 40 basispunten, en met 1,0 procent in 2018, gelijk aan de taxatie in november.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

OPEC wil termijn productiebeperking verlengen - media

Verlenging met zes maanden.

1 uur geleden - Lees verder

Drukke handelsweek gedomineerd door macrocijfers

Onderhandelingen Brexit kunnen officieel van start gaan.

4 uren geleden - Lees verder

Vertrouwen onder beleggers neemt verder toe

ING BeleggersBarometer in maart naar 145.

Gisteren - Lees verder

Schlumberger en Weatherford starten joint venture

Weatherford ontvangt eenmalig 535 miljoen dollar.

Gisteren - Lees verder

Allianz verkleint belang in Basic-Fit

Kapitaalbelang teruggebracht tot onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.