Passagiersvervoer luchtvaart in januari sterk gestegen

Redactie ABM Financial News - 7 maart 2017, 13:42

Groei in Noord-Amerika blijft duidelijk achter.

(ABM FN-Dow Jones) Het mondiale passagiersvervoer is in januari op jaarbasis gestegen, met het snelste tempo in meer dan vijf jaar. De groei deed zich bij luchtvaartmaatschappijen op alle continenten voor, maar bleef in Noord-Amerika duidelijk achter. Dit meldde de internationale luchtvaartorganisatie IATA dinsdag.

Het aantal gevlogen kilometers door betalende passagiers steeg met 9,6 procent, de grootste toename in meer dan vijf jaar. De ingezette capaciteit steeg met 8,7 procent, waardoor per saldo de bezettingsgraad met 1,2 procentpunt steeg tot 80,2 procent. 

Volgens de organisatie was de sterke groei mede te danken aan de economische opleving in belangrijke regio's, maar ook doordat de viering van het Chinese Nieuwjaar dit jaar in januari plaatsvond. In 2015 was de Chinese jaarwisseling in februari.

Luchtvaarders uit de regio Azië/Pacific lieten in januari de sterkste groei zien, met 14,3 procent. Europese luchtvaartmaatschappijen zagen het passagiersverkeer met 8,4 procent toenemen. Luchtvaartmaatschappijen uit het Midden Oosten rapporteerden een groei van 13,5 procent.   

Maatschappijen uit Latijns Amerika realiseerden een groei van 4,9 procent en luchtvaarders uit Afrika boekten een groei van 5,2 procent.

In Noord-Amerika realiseerden de luchtvaartmaatschappijen een relatief bescheiden groei van 3,4 procent.


Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Fitch handhaaft hoogste kredietrating Nederland

AAA rating met stabiele outlook.

2 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos grootste daler.

Gisteren - Lees verder

Amerikaanse beurzen sluiten lager

Amerikaanse economie groeit minder hard dan verwacht.

Gisteren - Lees verder

Wall Street koerst af op lager slot

Amerikaanse economie groeit minder hard dan verwacht.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit hoger

Logisch herstel volgens CMC Markets.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AIR FRAN... toevoegen aan uw watchlist 7,72 0,26% 0,02 7,70