Passagiersvervoer luchtvaart in januari sterk gestegen

Redactie ABM Financial News - 7 maart 2017, 13:42

Groei in Noord-Amerika blijft duidelijk achter.

(ABM FN-Dow Jones) Het mondiale passagiersvervoer is in januari op jaarbasis gestegen, met het snelste tempo in meer dan vijf jaar. De groei deed zich bij luchtvaartmaatschappijen op alle continenten voor, maar bleef in Noord-Amerika duidelijk achter. Dit meldde de internationale luchtvaartorganisatie IATA dinsdag.

Het aantal gevlogen kilometers door betalende passagiers steeg met 9,6 procent, de grootste toename in meer dan vijf jaar. De ingezette capaciteit steeg met 8,7 procent, waardoor per saldo de bezettingsgraad met 1,2 procentpunt steeg tot 80,2 procent. 

Volgens de organisatie was de sterke groei mede te danken aan de economische opleving in belangrijke regio's, maar ook doordat de viering van het Chinese Nieuwjaar dit jaar in januari plaatsvond. In 2015 was de Chinese jaarwisseling in februari.

Luchtvaarders uit de regio Azië/Pacific lieten in januari de sterkste groei zien, met 14,3 procent. Europese luchtvaartmaatschappijen zagen het passagiersverkeer met 8,4 procent toenemen. Luchtvaartmaatschappijen uit het Midden Oosten rapporteerden een groei van 13,5 procent.   

Maatschappijen uit Latijns Amerika realiseerden een groei van 4,9 procent en luchtvaarders uit Afrika boekten een groei van 5,2 procent.

In Noord-Amerika realiseerden de luchtvaartmaatschappijen een relatief bescheiden groei van 3,4 procent.


Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Olieprijs onder druk

Beleggers bouwen posities af voor expiratie september-future.

31 minuten geleden - Lees verder

Amerikaanse toezichthouder bestudeert geplande beursgang Spotify - media

Muziekdienst wil directe notering aan NYSE zonder aandelenuitgifte.

2 uren geleden - Lees verder

Rode start Europese handelsweek

Nervositeit over Noord-Korea laait weer op.

2 uren geleden - Lees verder

Overname energiebedrijf Oncor door Berkshire Hathaway van de baan

Warren Buffetts investeringsbedrijf afgetroefd door andere koper.

3 uren geleden - Lees verder

Batenburg verdubbelt winst

Omzet 15 procent hoger.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AIR FRAN... toevoegen aan uw watchlist 12,74 0,71% 0,09 12,65