Talpa eist onderzoek en onafhankelijke commissaris bij TMG

Redactie ABM Financial News - 7 maart 2017, 22:56

Mediabedrijf John de Mol stapt naar Ondernemingskamer.

(ABM FN-Dow Jones) Mediabedrijf Talpa is naar de rechter gestapt om te protesteren tegen de gang van zaken bij Telegraaf Media Groep (TMG), nadat het beursfonds akkoord ging met een bod van rivaal Mediahuis. Dat meldde Talpa dinsdagavond.

Talpa verzoekt de Ondernemingskamer van het Amsterdamse Gerechtshof een onderzoek in te laten stellen naar het beleid en de gang van zaken bij TMG.

Ook wil het mediabedrijf van John de Mol dat de rechtbank per direct een onafhankelijk commissaris met verstrekkende bevoegdheden benoemt in de Raad van Commissarissen van TMG.

Volgens Talpa heeft de RvC zich niet gehouden aan de toezegging van een gelijk speelveld voor beide biedende partijen en zijn er geen goede redenen waarom de RvC het bod van Mediahuis en VP Exploitatie heeft aanbevolen. Het bod van Talpa zou beter zijn qua prijs, strategie, financiering en de vooruitzichten voor de werknemers.

Eerder dinsdag meldde dagblad De Telegraaf, dat onderdeel is van TMG, dat de Centrale Ondernemingsraad van TMG beroep heeft aangetekend bij de Ondernemingskamer tegen de keuze van de commissarissen voor Mediahuis. De raad van bestuur van TMG werd door de RvC zondag geschorst.  

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update: Jaarvergadering AkzoNobel keurt agendapunten goed

Verzoek grootaandeelhouder Elliott over Bava al afgewezen.

45 minuten geleden - Lees verder

Eminence vindt verkoop belang ASM PT door ASMI onvoldoende

Aandeelhouder wil volledige afstoting belang.

1 uur geleden - Lees verder

Correctie: Philips doet kwart belang Philips Lighting van de hand

22,5 miljoen aandelen in de verkoop.

1 uur geleden - Lees verder

Groene koersen in Europa

Beurzen zetten opgaande lijn voort.

1 uur geleden - Lees verder

Rode cijfers voor Lavide

Zoektocht naar bestemming duurt voort.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
TELEGRAA... toevoegen aan uw watchlist 6,29 1,94% 0,12 6,17