Talpa eist onderzoek en onafhankelijke commissaris bij TMG

Redactie ABM Financial News - 7 maart 2017, 22:56

Mediabedrijf John de Mol stapt naar Ondernemingskamer.

(ABM FN-Dow Jones) Mediabedrijf Talpa is naar de rechter gestapt om te protesteren tegen de gang van zaken bij Telegraaf Media Groep (TMG), nadat het beursfonds akkoord ging met een bod van rivaal Mediahuis. Dat meldde Talpa dinsdagavond.

Talpa verzoekt de Ondernemingskamer van het Amsterdamse Gerechtshof een onderzoek in te laten stellen naar het beleid en de gang van zaken bij TMG.

Ook wil het mediabedrijf van John de Mol dat de rechtbank per direct een onafhankelijk commissaris met verstrekkende bevoegdheden benoemt in de Raad van Commissarissen van TMG.

Volgens Talpa heeft de RvC zich niet gehouden aan de toezegging van een gelijk speelveld voor beide biedende partijen en zijn er geen goede redenen waarom de RvC het bod van Mediahuis en VP Exploitatie heeft aanbevolen. Het bod van Talpa zou beter zijn qua prijs, strategie, financiering en de vooruitzichten voor de werknemers.

Eerder dinsdag meldde dagblad De Telegraaf, dat onderdeel is van TMG, dat de Centrale Ondernemingsraad van TMG beroep heeft aangetekend bij de Ondernemingskamer tegen de keuze van de commissarissen voor Mediahuis. De raad van bestuur van TMG werd door de RvC zondag geschorst.  

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Flinke koersval Foot Locker na zwakke kwartaalcijfers

Ook sectorgenoten het schip in.

49 minuten geleden - Lees verder

Wall Street beweegt richting hogere opening

Politieke onzekerheid hangt boven markt.

1 uur geleden - Lees verder

Bouwbedrijven weigeren te starten met nieuwbouw RIVM - media

Heijmans, Hurks en Strukton willen eerst overeenkomst over meerkosten.

2 uren geleden - Lees verder

Deere boekt meer winst op hogere kwartaalomzet

Outlook opnieuw verhoogd.

2 uren geleden - Lees verder

Futures wijzen op vlakke opening Wall Steet

Politieke onzekerheid hangt boven markt.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
TELEGRAA... toevoegen aan uw watchlist 5,71 0,00% 0,00 5,71