Valuta: de spanning zit rondom de yen

Redactie ABM Financial News - 7 maart 2017, 09:38

NBWM ziet opwaarts potentieel voor Japanse munt.

(ABM FN-Dow Jones) De yen noteert de laatste tijd opvallend stabiel, terwijl de de markten onzeker zijn in een rommelige omgeving. Dit zei valutahandelaar PJ Datema van de Nederlandsche Betaal en Wisselmaatschappij dinsdag.

"De yen wil maar niet omlaag. Er zijn voldoende onzekerheden, zoals bijvoorbeeld het tempo waarmee de Federal Reserve de rente dit wil laten oplopen, aldus Datema. "De verwachte renteverhoging van volgende week woensdag is ingeprijsd, maar als de Fed niet meer zekerheid biedt dat het dit jaar nog twee keer de rente verhoogd, dan geeft dat in mijn verwachting in elk geval druk op de dollar, met een stijgende yen tot gevolg. Het is ook een rommelige markt, niet alleen met deze onzekerheid, maar ook druk op de olieprijs, her en der afgevuurde raketten en essentiële verkiezingen, zoals in Frankrijk", aldus Datema.

Datema illustreert de dynamiek van de yen, of het ontbreken daarvan, aan de hand van de optimistische geluiden van de centrale bank van Australië eerder vandaag. "Je zag de Australische dollar oplopen en in dat geval gaat de yen gewoonlijk omlaag, maar dat deed de munt niet. Ik vind dat een veelzeggend signaal. Ik verwacht dat veel beleggers op termijn de yen pakken als veilige haven met een koersstijging tot gevolg", aldus de handelaar.

Datema kijkt met belangstelling van de koers van het Britse pond, die langzaamaan onder druk komt te staan. "Voor het einde van de maand wordt in het Verenigd Koninkrijk Artikel 51 van kracht. Dat is het moment waarop het Brexit-proces start en dan is het de vraag hoe de Europese Unie zich daarin opstelt. Ik denk dat de risico's voor de Britse munt aan de onderkant liggen", aldus Datema.

De euro noteerde dinsdag op 1,0592 dollar. De Australische dollar noteerde op 0,7614 Amerikaanse dollar, een stijging met 0,5 procent. De dollar verwisselde voor 113,83 yen van eigenaar. De euro noteerde op 0,8672 pond.  


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update van Beursupdate: AEX op Wall Street

Alleen maar verliezers.

17 minuten geleden - Lees verder

Recordresultaten Applied Materials

Kwartaalcijfers aan bovenkant van eigen verwachting.

24 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street Alleen maar dalers.

Alleen maar verliezers.

50 minuten geleden - Lees verder

Wall Street sluit flink lager

Tegenvallende macrocijfers en wisselende bedrijfscijfers beheersen markten.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street koerst af op lager slot

Tegenvallende macrocijfers en bedrijfscijfers beheersen markten.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.