Wall Street richting licht lagere opening

Redactie ABM Financial News - 7 maart 2017, 14:52

Na recente rally pakken beleggers hun winst.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street koerst dinsdag af op een licht lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren pakweg een half uur voor de openingsbel 0,3 procent in het rood.

Daarmee zetten de Amerikaanse aandelenmarkten de neerwaartse trend van een dag eerder voort. Analisten wijten de verkoopgolf voor een deel aan de geopolitieke zorgen, nadat Noord-Korea in de nacht van zondag op maandag een ballistische rakettest uitvoerde.

Analist Craig Erlam van Oanda wijst tevens op winstnemingen, na de sterke rally van afgelopen maand, als reden voor de daling. "De black-out periode van de Federal Reserve in aanloop naar het Fed-rentebesluit volgende week biedt ruimte voor enige reflectie voor beleggers", aldus Erlam. "De aandacht verschoof de afgelopen weken van Trump en zijn plannen de belasting te verlagen en de overheidsbestedingen te verhogen naar de gecoördineerde boodschap van de Fed dat het van plan is de rente te verhogen", voegde Erlam toe.

"Aanhoudende geopolitieke zorgen zijn de oorzaak, maar de groeiende scepsis over de koerswinstverhouding van bijna 18 in een markt waar de herzieningen van de winst per aandeel negatief noteren is relevanter", aldus strateeg Ian Williams van Peel Hunt.

Op macro-economisch werd voorbeurs bekend dat het tekort op de Amerikaanse handelsbalans in januari is gestegen van 44,26 miljard dollar in december naar 48,49 miljard dollar, het hoogste niveau in vijf jaar. Economen rekenden op een stijging tot 48,7 miljard dollar.

Nabeurs publiceert de Federal Reserve voorlopige cijfers over het Amerikaans consumentenkrediet in januari.

Olie noteerde dinsdag in het rood. Een april-future West Texas Intermediate steeg 0,5 procent op 53,48 dollar, terwijl een mei-future Brent 0,5 procent duurder werd op 56,31 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0572. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0595 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0583 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Michaels Companies noteerde in de elektronische handel voorbeurs 7,0 procent hoger, nadat de arts & crafts winkelketen beter dan verwachte resultaten rapporteerde over het vierde kwartaal en een positieve outlook afgaf.

Dick's Sporting Goods daalde 3,1 procent, nadat de retailer teleurstellende kwartaalresultaten rapporteerde.

Brown-Forman, de moedermaatschappij van Jack Daniel's, steeg 0,9 procent. Het concern boekte in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een nettowinst van 182 miljoen dollar op een omzet van 808 miljoen dollar. Hoewel de nettowinst tegenviel was de omzet beter dan verwacht.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,3 procent lager op 2.375,31 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het rood op 20.954,34 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,4 procent op 5.849,17 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Air Berlin vraagt insolventieprocedure aan

Duitse regering verstrekt overbruggingskrediet.

13 minuten geleden - Lees verder

Fibonacci in hoger beroep tegen Binck

Beleggersvereniging kreeg in mei gunstige rechterlijke uitspraak.

22 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: focus op probleemprojecten bij resultaten Heijmans

ING voorziet kleiner onderliggend verlies.

35 minuten geleden - Lees verder

Duitse hooggerechtshof twijfelt over rechtmatigheid opkoopprogramma ECB

Bundesverfassungsgericht wil dat Europees hof oordeelt over kwestie.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street richting hogere opening

Risicobereidheid terug in de markt maar voorzichtigheid blijft.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.