Action groeit flink

Redactie ABM Financial News - 8 maart 2017, 10:09

Warenhuisconcern maakt melding van sterk begin 2017.

(ABM FN-Dow Jones) Action heeft in 2016 een sterk verbeterde resultaten gerealiseerd, onder meer dankzij de opening van veel nieuwe winkels. Dit maakte het niet-beursgenoteerde warenhuisconcern woensdag bekend.

Het bedrijf, dat in handen is van de Britse investeringsmaatschappij 3i, opende in 2016 197 nieuwe winkels, waarvan de meeste in Frankrijk en Duitsland. Daarnaast werd bij Parijs een nieuw distributiecentrum geopend. Het totaal aantal winkels in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk bedraagt nu 852. Het concern had eind 2016 35.000 medewerkers in dienst, 6.000 meer dan een jaar geleden.

De omzet steeg vorig jaar met 34 procent naar 2,68 miljard euro, waarbij de identieke omzet in vergelijkbare winkels met 6,9 procent toenam. Het operationeel resultaat (EBITDA) steeg met 37 procent naar 310 miljoen euro. De operationele marge verbeterde van 11,3 naar 11,6 procent. 

Het bedrijf, dat in drogisterij en andere non-foodartikelen, maar ook voedingswaren, concurreert met Ahold-bedrijven als Albert Heijn en Etos, rapporteert vooralsnog geen nettoresultaat.

De operationele kasstroom steeg met 19 procent naar 267 miljoen euro.

Outlook

Het bedrijf maakt melding van een "sterke start" in 2017 en wil dit jaar meer nieuwe winkels openen dan in 2016. Dat moet leiden tot een sterke omzetontwikkeling en schaalvoordelen. Er worden in 2017 twee nieuwe distributiecentra geopend, in respectievelijk Duitsland en Frankrijk.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update: Jaarvergadering AkzoNobel keurt agendapunten goed

Verzoek grootaandeelhouder Elliott over Bava al afgewezen.

47 minuten geleden - Lees verder

Eminence vindt verkoop belang ASM PT door ASMI onvoldoende

Aandeelhouder wil volledige afstoting belang.

1 uur geleden - Lees verder

Correctie: Philips doet kwart belang Philips Lighting van de hand

22,5 miljoen aandelen in de verkoop.

1 uur geleden - Lees verder

Groene koersen in Europa

Beurzen zetten opgaande lijn voort.

1 uur geleden - Lees verder

Rode cijfers voor Lavide

Zoektocht naar bestemming duurt voort.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.