Air France-KLM vervoert nipt meer passagiers in februari

Redactie ABM Financial News - 8 maart 2017, 07:37

Vrachtvervoer opnieuw onder druk.

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft in februari fractioneel meer passagiers vervoerd, maar zag dat het vrachtvervoer duidelijk onder druk stond. Dit meldde de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep woensdag voorbeurs.

Afgelopen maand vervoerde Air France-KLM 5,7 miljoen passagiers, een stijging van 0,1 procent op jaarbasis. Het passagiersverkeer bij het luchtvaartbedrijf, gerekend naar omzet per kilometer, steeg afgelopen maand met 1,4 procent. De bezettingsgraad steeg met 1,7 procentpunt naar 85,0 procent, terwijl de capaciteit met 0,6 procent afnam.

Bij prijsvechter Transavia steeg het aantal passagiers in februari met 30,2 procent naar 0,8 miljoen passagiers. Het passagiersverkeer gerekend naar omzet per kilometer nam met 25,3 procent toe. De capaciteit nam toe met 26,0 procent, maar de bezettingsgraad daalde met 0,5 procentpunt naar 87,9 procent.

In totaal, dat wil zeggen inclusief Transavia, vervoerde Air France-KLM in februari 6,5 miljoen passagiers, een stijging van 2,9 procent.

Het vrachtvervoer bij Air France-KLM daalde in februari, omgerekend naar omzet per ton per kilometer, met 3,2 procent op jaarbasis. De capaciteit nam af met 3,4 procent, maar de beladingsgraad steeg met 0,1 procentpunt naar 60,7 procent.

Het aandeel Air France-KLM daalde dinsdag op een rood Damrak 2,1 procent op 6,86 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Italie trekt miljarden uit voor tweetal noodlijdende banken

Betreft Banca Popolare di Vicenza en Veneto Banca.

Gisteren - Lees verder

Einde verhaal voor tweetal Italiaanse banken

ECB steekt geen reddende hand toe.

Gisteren - Lees verder

Macro-agenda richtlijn komende week

Jaarvergadering Value8 trekt de aandacht.

Gisteren - Lees verder

Nederlandse levensverzekeringen zeer verlieslatend

Uitkeringen bijna anderhalf keer de premie-inkomsten.

Gisteren - Lees verder

Terugdraaien QE zadelt landen op met hogere financieringskosten - BIS

Ongerechtvaardigde kritiek op centrale banken ligt op de loer.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AIR FRAN... toevoegen aan uw watchlist 11,12 -0,45% -0,05 11,17