Air France-KLM vervoert nipt meer passagiers in februari

Redactie ABM Financial News - 8 maart 2017, 07:37

Vrachtvervoer opnieuw onder druk.

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft in februari fractioneel meer passagiers vervoerd, maar zag dat het vrachtvervoer duidelijk onder druk stond. Dit meldde de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep woensdag voorbeurs.

Afgelopen maand vervoerde Air France-KLM 5,7 miljoen passagiers, een stijging van 0,1 procent op jaarbasis. Het passagiersverkeer bij het luchtvaartbedrijf, gerekend naar omzet per kilometer, steeg afgelopen maand met 1,4 procent. De bezettingsgraad steeg met 1,7 procentpunt naar 85,0 procent, terwijl de capaciteit met 0,6 procent afnam.

Bij prijsvechter Transavia steeg het aantal passagiers in februari met 30,2 procent naar 0,8 miljoen passagiers. Het passagiersverkeer gerekend naar omzet per kilometer nam met 25,3 procent toe. De capaciteit nam toe met 26,0 procent, maar de bezettingsgraad daalde met 0,5 procentpunt naar 87,9 procent.

In totaal, dat wil zeggen inclusief Transavia, vervoerde Air France-KLM in februari 6,5 miljoen passagiers, een stijging van 2,9 procent.

Het vrachtvervoer bij Air France-KLM daalde in februari, omgerekend naar omzet per ton per kilometer, met 3,2 procent op jaarbasis. De capaciteit nam af met 3,4 procent, maar de beladingsgraad steeg met 0,1 procentpunt naar 60,7 procent.

Het aandeel Air France-KLM daalde dinsdag op een rood Damrak 2,1 procent op 6,86 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bijna 43 procent verkiest stockdividend NSI

Vastgoedfonds geeft 227.914 nieuwe aandelen uit.

22 minuten geleden - Lees verder

Franse vakbond dreigt met stakingen bij Air France - media

Protesten tegen nieuwe budgetmaatschappij houden aan.

35 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen openen lager

Markt kijkt uit naar bijeenkomst centrale bankiers in Jackson Hole later in de week.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Wachten op inkoopmanagersindexen.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AIR FRAN... toevoegen aan uw watchlist 12,65 -1,63% -0,21 12,86