Amerikaanse futures wijzen op iets lagere opening

Redactie ABM Financial News - 8 maart 2017, 12:39

Vizier op ADP banenrapport.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een nipt lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,1 procent in het rood.

De markt lijkt in een wait-and-see-modus te verkeren in aanloop naar het officiële Amerikaanse banenrapport aanstaande vrijdag en de beleidsvergadering van de Federal Reserve volgende week. De markt prijst de kans op een renteverhoging tijdens de vergadering van 14 en 15 maart momenteel in op nagenoeg honderd procent, waarbij analisten van mening zijn dat slechts een "enorm teleurstellend" banenrapport roet in het eten zou kunnen gooien.

Een voorloper voor de data van vrijdag is het ADP banenrapport, dat voorbeurs staat geagendeerd. Vooraf geraadpleegde economen rekenen op een stijging van het aantal banen in de private sector in februari van 189.000. In januari was sprake van een stijging van 246.000 banen.

"Ik ben van mening dat de markt te pessimistisch is", aldus Colin Cieszyński van CMC Markets. "De Amerikaanse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering zijn laag gebleven, economische data zijn positief en de olieprijs noteert boven de 50 dollar per vat, waardoor de Amerikaanse economie verder lijkt te herstellen". Cieszyński voorziet voor beide baanrapporten een stijging van het aantal banen van 210.000 banen. Hij denkt dat een stijging met slechts 150.000 banen ertoe zou leiden dat de centrale bank een renteverhoging heroverweegt.

Op macro-economisch vlak staan woensdag een drietal publicaties geagendeerd. Naast het ADP banenrapport verschijnen voorbeurs de wekelijkse hypotheekaanvragen. De Amerikaanse Energy Information Administration publiceert later op de dag zijn wekelijkse olievoorraden rapport.

Olie noteerde woensdag in het rood. Een april-future West Texas Intermediate daalde 0,8 procent op 52,72 dollar, terwijl een mei-future Brent 0,6 procent goedkoper werd op 55,56 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,05585. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0559 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0568 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Vera Bradley en Hovnanian publiceren voorbeurs de kwartaalcijfers. Vera Bradley noteerde in aanloop naar de publicatie 2,4 procent lager. Hovnanian won 0,4 procent.

Nvidia noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,1 procent hoger, nadat het concern aankondigde hernieuwde pogingen te ondernemen om kunstmatige intelligentie te introduceren in een reeks producten middels een geïntegreerd robot- en drones-systeem.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,3 procent lager op 2.368,39 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het rood op 20.924,76 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,3 procent op 5.833,93 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update van Beursupdate: AEX op Wall Street

Alleen maar verliezers.

17 minuten geleden - Lees verder

Recordresultaten Applied Materials

Kwartaalcijfers aan bovenkant van eigen verwachting.

24 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street Alleen maar dalers.

Alleen maar verliezers.

50 minuten geleden - Lees verder

Wall Street sluit flink lager

Tegenvallende macrocijfers en wisselende bedrijfscijfers beheersen markten.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street koerst af op lager slot

Tegenvallende macrocijfers en bedrijfscijfers beheersen markten.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.