Beursblik: Amerikaanse groei private banen bevestigen positieve trend economie

Redactie ABM Financial News - 8 maart 2017, 14:36

Loonontwikkeling in banenrapport van vrijdag mogelijk bepalend voor tempo renteverhogingen.

(ABM FN-Dow Jones) De groei van het aantal banen in de Amerikaanse private sector over februari is een bevestiging van de positieve trend in brede zin in de Amerikaanse economie. Dit zei marktanalist Philip Marey van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News.

"Dit rapport kun je zien als een eerste indicatie voor het grote banenrapport van aanstaande vrijdag. Als dat eenzelfde positieve verrassing biedt en de loonontwikkeling ook goed is, dat kan dat ook een indicatie zijn voor het tempo waarin de Federal Reserve de rente in de rest van het jaar wil verhogen", aldus Marey.

De markt heeft een renteverhoging volgende week woensdag inmiddels helemaal ingeprijsd.

Automatic Data Processing maakte bekend dat het aantal banen in de niet-agrarische private sector in februari toenam met 298.000 tegen 261.000 in januari. Er was gerekend op een groei van 188.000 banen.

De euro noteerde woensdag 1,0543 dollar, een verlies van 0,2 procent. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Alphabet overtreft verwachtingen

Bedrijfsresultaat daalt op hogere omzet.

Gisteren - Lees verder

Correctie: Wall Street verdeeld gesloten

Markt kijkt uit naar start tweedaagse beleidsvergadering FOMC.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ING sterkste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street verdeeld gesloten

Markt kijkt uit naar start tweedaagse beleidsvergadering FOMC.

Gisteren - Lees verder

Beursblik: solide resultaten Unibail-Rodamco

JP Morgan wijst op herhalen outlook.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.