Beursblik: Goldman Sachs verlaagt koersdoel KPN

Redactie ABM Financial News - 8 maart 2017, 08:59

Koersdoel naar 3,50 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft woensdag het koersdoel voor KPN verlaagd van 3,60 naar 3,50 euro met een ongewijzigd koopadvies en besloot om het telecombedrijf van de favorietenlijst te verwijderen.

De Amerikaanse zakenbank werd terughoudender over de zakelijke activiteiten van KPN, maar blijft vertrouwen houden in de groeiverwachtingen voor de consumententak. De analisten van Goldman Sachs merkten op dat het telecombedrijf met de huidige groei binnen vaste lijnen 2 procent beter presteert dan sectorgenoten en dat de verwachte prijsstijgingen bij Vodafone en Liberty Global KPN ook in de kaart zullen spelen. 

Bovendien noemden de marktvorsers de zorgen omtrent de competitie binnen mobiele activiteiten "overdreven", gezien de pogingen van KPN om de tak weer op de rails te krijgen en de vooruitzichten op consolidatie in de markt. 

Ook over de geplande kostenbesparingen van 300 miljoen euro bleek Goldman Sachs te spreken. 

De Amerikaanse zakenbank stelde enkele ramingen voor KPN neerwaarts bij, mede vanwege de hoge blootstelling aan zakelijke activiteiten en de beperkte aanjagers voor deze activiteiten op korte termijn. Als gevolg kwam Goldman Sachs op een lager koersdoel uit. 

Op een rood Damrak sloot het aandeel KPN dinsdag 0,2 procent lager op 2,74 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street richting hoger slot

Amerikaanse aandelenmarkten schudden zorgen Trump van zich af.

22 minuten geleden - Lees verder

ING koopt als stabiliseringsagent aandelen Avantium

ING koopt ruim 154.000 aandelen Avantium.

42 minuten geleden - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Markt kijkt uit naar wekelijks voorradenrapport.

52 minuten geleden - Lees verder

ING Belgie bereikt akkoord over sociaal plan

Sociale plan sanering ING Belgie mogelijk woensdag al ondertekend.

1 uur geleden - Lees verder

Europese beurzen overwegend hoger gesloten

Markt herstelt van Trump-debacle.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
KPN KON toevoegen aan uw watchlist 2,79 0,00% 0,00 2,79