Beursblik: Goldman Sachs verlaagt koersdoel KPN

Redactie ABM Financial News - 8 maart 2017, 08:59

Koersdoel naar 3,50 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft woensdag het koersdoel voor KPN verlaagd van 3,60 naar 3,50 euro met een ongewijzigd koopadvies en besloot om het telecombedrijf van de favorietenlijst te verwijderen.

De Amerikaanse zakenbank werd terughoudender over de zakelijke activiteiten van KPN, maar blijft vertrouwen houden in de groeiverwachtingen voor de consumententak. De analisten van Goldman Sachs merkten op dat het telecombedrijf met de huidige groei binnen vaste lijnen 2 procent beter presteert dan sectorgenoten en dat de verwachte prijsstijgingen bij Vodafone en Liberty Global KPN ook in de kaart zullen spelen. 

Bovendien noemden de marktvorsers de zorgen omtrent de competitie binnen mobiele activiteiten "overdreven", gezien de pogingen van KPN om de tak weer op de rails te krijgen en de vooruitzichten op consolidatie in de markt. 

Ook over de geplande kostenbesparingen van 300 miljoen euro bleek Goldman Sachs te spreken. 

De Amerikaanse zakenbank stelde enkele ramingen voor KPN neerwaarts bij, mede vanwege de hoge blootstelling aan zakelijke activiteiten en de beperkte aanjagers voor deze activiteiten op korte termijn. Als gevolg kwam Goldman Sachs op een lager koersdoel uit. 

Op een rood Damrak sloot het aandeel KPN dinsdag 0,2 procent lager op 2,74 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bedrijfscijfers, inkoopmanagersindexen en banenrapport in verschiet

Rustige weekstart door Dag van de Arbeid.

6 uren geleden - Lees verder

Groeitempo Chinese dienstensector omlaag - Overheid

Inkoopmanagersindex in april naar 54,0.

7 uren geleden - Lees verder

Groeitempo Chinese industrie loopt terug - Overheid

Inkoopmanagersindex in april naar 51,2.

7 uren geleden - Lees verder

Beleggersvertrouwen blijft hoog en stabiel - ING BeleggersBarometer

AEX naar verwachting in de komende maanden omhoog.

Gisteren - Lees verder

Inverko klaar om uit eigen as te herrijzen

CEO voert orienterende gesprekken met kandidaten.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
KPN KON toevoegen aan uw watchlist 2,66 -2,21% -0,06 2,72