Beursblik: lichte autonome volumegroei Refresco voorzien

Redactie ABM Financial News - 8 maart 2017, 17:00

Markt zal letten op nieuwe overnamehints.

(ABM FN-Dow Jones) Refresco Group heeft in de laatste drie maanden van 2016 de volumes autonoom vermoedelijk licht zien stijgen, waarbij de analistenramingen flink uit elkaar liggen. Dit bleek uit de bedrijfsconsensus die de bottelaar opstelde aan de hand van analistentaxaties.

In het afgelopen kwartaal verwerkte Refresco volgens de analisten 1.641 miljoen liters, goed voor een autonome groei van 0,4 procent. Overigens liggen de schattingen van de analisten wel ver uiteen. De consensus wijst op een maximale groei van 2,7 procent, maar in het slechtste geval kan het volgens een analist ook uitdraaien op een krimp van 1,4 procent.

Refresco genereerde afgelopen kwartaal vermoedelijk een omzet van 516,3 miljoen euro, bij een bruto marge per liter van 14,0 eurocent.

Dit leverde volgens de analisten een aangepast bedrijfsresultaat (EBITDA) op van 54,1 miljoen euro en een aangepaste nettowinst van 18,5 miljoen euro, ofwel 0,23 euro per aandeel.

Met dergelijke resultaten in het vierde kwartaal zou Refresco een jaaromzet hebben gegenereerd van 2.088 miljoen euro op een volume van 6.460 miljoen liter. De autonome volumes zouden daarmee 1,7 procent zijn gedaald.

De bruto marge per liter schatten de analisten voor 2016 in op 14,0 eurocent.

Outlook

Refresco mikt voor de middellange termijn op een autonome volumegroei van 0 tot 5 procent.

Op de middellange termijn voorziet de bottelaar, zo liet CEO Hans Roelofs bij de cijfers over het derde kwartaal aan ABM Financial News weten, wel "marginale" druk van "tienden van centen" op de brutomarge vanwege een iets andere verkoopmix. Dit betekent volgens Roelofs niet dat de winstgevendheid ook onder druk komt te staan. De margedruk is het gevolg van een iets ongunstigere verkoopmix, maar deze mix brengt ook lagere kosten met zich mee, waardoor de winst volgens de topman niet wordt geraakt.

Analisten zullen letten op de verwachtingen van Refresco voor 2017 en ook of de bottelaar meer zegt over nieuwe overnames, bijvoorbeeld in Amerika waar de bottelaar schaalgrootte zoekt. Uiteindelijk vormen overnames het bestaansrecht van Refresco, zo liet Roelofs al eens optekenen door ABM Financial News.

ING meent dat nieuwe overnames het aandeel Refresco euro's hoger kunnen zetten.

Refresco opent donderdag voorbeurs de boeken. Woensdagmiddag daalde het aandeel 0,2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Alphabet overtreft verwachtingen

Bedrijfsresultaat daalt op hogere omzet.

Gisteren - Lees verder

Correctie: Wall Street verdeeld gesloten

Markt kijkt uit naar start tweedaagse beleidsvergadering FOMC.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ING sterkste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street verdeeld gesloten

Markt kijkt uit naar start tweedaagse beleidsvergadering FOMC.

Gisteren - Lees verder

Beursblik: solide resultaten Unibail-Rodamco

JP Morgan wijst op herhalen outlook.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
REFRESCO... toevoegen aan uw watchlist 17,18 -0,41% -0,07 17,25